Çocuklarımızı Yetiştiren Öğretmenlerimize El Kaldırılamaz.

Çocuklarımızı Yetiştiren Öğretmenlerimize El Kaldırılamaz.

 

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın şiddete maruz kalan başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına hukuki yardımda bulunulacağına yönelik açıklaması hakkında bir değerlendirmede bulundu.

MEB’in şiddete maruz kalan personeline hukuki destekte bulunmasının kıymetli olduğuna dikkat çeken Kartal, “Ancak, neredeyse sıradan adli vaka haline gelmiş olan “öğretmene şiddet” hadiselerini önlemenin yolu, etkili müeyyideleri ve caydırıcı tedbirleri ihtiva eden bir kanun çıkarmaktır.” dedi.

Kartal açıklamasında şunları söyledi:

“Bakanlık illere bir yazı göndererek “…görevleri sırasında veya görevleri nedeniyle şiddete maruz kalan başta öğretmenler olmak üzere bütün eğitim çalışanlarına il hukuk hizmetleri birimlerince hukuki yardımda bulunulacağını” bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyaç duyulması halinde personeline hukuki destekte bulunması ve eğitim çalışanlarının yanında olduğunu göstermesi tabii ki önemli ve kıymetlidir. Ancak, neredeyse sıradan adli vaka haline gelmiş olan “öğretmene şiddet” hadiselerini önlemenin yolu, etkili müeyyideleri ve caydırıcı tedbirleri ihtiva eden bir kanun çıkarmaktır. Vandallık boyutuna gelmiş olan cüretkârlıklara artık bir son verilmelidir. Eğitim çalışanlarına şiddet uygulayanlar ibretlik bir cezai yaptırıma muhatap olmalıdır ki, geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmene EL KALDIRILMAYACAĞI o ilkel beyinlere yerleşebilsin!”

Cavit Kartal

Türk Eğitim-Sen

Tekirdağ Şube Bşk.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.