SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞININ KURULUŞUNUN 41. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞININ KURULUŞUNUN 41. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Sahil ve karasularımızın korunması, denizlerde güvenlik ve emniyetin sağlanmasında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getiren Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 41. yıl dönümünü kutluyorum.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasadışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması, arama kurtarma görevleri gibi kritik görevleri de ifa ederek Türkiye’nin kıyı ve denizlerdeki hakimiyetinde önemli rol oynayan kuruluşlardan biridir.
Bölgemizin ve ulusumuzun huzur ve selameti, insan haklarının korunması, kanunların uygulanması için mücadelelerini sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olması ve Doğu ve Batı arasındaki ana geçiş güzergahlarının üzerinde bulunması sebebiyle ulusal çıkarlarımızın korunmasında en büyük güvencemizdir.
Nitelikli ve donanımlı personeliyle ve her geçen gün teknik kapasitesini genişleten yapısıyla, özellikle küresel çapta etki yaratan çalışmalarına her gün bir yenisini daha ekleyen Sahil Güvenlik Komutanlığımızın günümüzde olduğu gibi gelecekte de başarılı çalışmalarının devam edeceğine inanıyorum.
Bu vesileyle, vatanımızın korunması ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatını feda eden Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Pruvanız neta olsun. (Yolunuz açık olsun!)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.