ASYAPORT’TAN FEN LİSESİNİN ARAMA KURTARMA DRONE PROJESİNE DESTEK

ASYAPORT’TAN FEN LİSESİNİN ARAMA KURTARMA DRONE PROJESİNE DESTEK

Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Asyaport Liman A.Ş. Arasında Yapılan “Şartlı Bağış” Protokolü ile eğitime katkı sunmaya devam ediyor. Asyaport, okul tarafından arama kurtarmalarda kullanılacak dronenin geliştirilmesi projesine maddi destek sağlayacak.

ARAMA KURTARMA DRONU PROJESİNE MADDİ DESTEK

Süleymanpaşa’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Asyaport Liman A.Ş. arasında yapılan şartlı bağış protokolü, öğrencilerin eğitimine destek olmaya devam ediyor. Ebru Nayim Fen Lisesi ile gerçekleşen işbirliği, arama kurtarma faaliyetlerini desteklemek amacıyla Arama Kurtarma Destek Dronu projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında haritalandırma, saha aydınlatma, termal görüntü aktarımı ve yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojilerine ek olarak insansız uçuş ‘Otonom’ görevler tanımlanarak saha personeline destek sağlanacak, arama kurtarma çalışmalarındaki can kayıpları minimum düzeye indirilecek.

ROBOT TAKIMINA SPONSOR OLMUŞTU

Asyaport Limanı, geçtiğimiz yıl, TFL Robotics Yarışması’nda Türkiye’yi ABD’de düzenlenen dünya şampiyonasında temsil eden Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi robotik-kodlama takımına da sponsor olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.