CHP’Lİ VEKİL YONTAR:  MÜLAKATLA ÇOCUKLARIZIN HAKKI ÇALINIYOR

CHP’Lİ VEKİL YONTAR:  MÜLAKATLA ÇOCUKLARIZIN HAKKI ÇALINIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Türkiye Büyük Millet Meclisinde mülakatlarda yaşanan hak ihlallerini gündeme getirerek, “Çocuklarımız yıllarca emek veriyor, hayatlarının bir kısmından çalıp ders çalışıyor sonra birileri çıkıp sırf yandaş değil diye mülakatta bu çocuklarımızı eliyor” dedi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, TBMM genel kurulunda söz alarak kamu personel alımlarında mülakatlarda yaşanan hak ihlalleriyle ilgili konuşma yaptı.
Devletteki en önemli, en temel sorunlardan birinin liyakatsiz atamalar olduğunu belirten Yontar, “Ülke olarak son 21 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Daha da ağırlaştırılacağının sinyallerinin Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in TV kanallarına çıkarak vicdanlı ve inançlı oldukları için kimsenin hakkının yenmeyeceğini ifade etmesiyle başlıyor. Dikkatinizi çekiyorum ‘vicdanlı ve inançlı’ ‘liyakat ve bilgi sahibi’ değil. Özellikle mülakatla girişin olduğu hangi kamu kurumuna baksak mutlaka saray iktidarının yandaşlarını görüyoruz. Eğitim sahibi gençler yazılı sınavlarda 95, 100 puan almalarına rağmen sırf yandaş olmadıkları için mülakatlarda eleniyorlar. Onların yerine, Bakanın dediği gibi kendilerince inançlı olanlar fakat yandaşlıktan başka hiçbir meziyeti olmayan veya sadece imam-hatip mezunu olanlar kamu kurumlarında önemli makamlara getiriliyorlar.” dedi.
LİKATSİZLİĞİ DAHA DA ARTIRACAKLAR
Genel seçimler öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mülakatı kaldıracakları vaadi üzerine Cumhurbaşkanının da aynı vaadi verdiğini hatırlatan Yontar, “Ancak bu vaat AKP iktidarının kazanılmasıyla aynen diğer vaatler gibi unutuldu. Sayın Yusuf Tekin bir programda öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini ve mülakat gibi mülakat yapacaklarını dile getirdi ve var olan liyakatsizliğin daha da artacağının garantisini vermiş oldu. Sözlü sınavlarla göreve gelen şube müdürlerinin öğretmen atamalarında görev aldığını düşünürsek yazılı sınavlarda yüksek puan almanın çok da bir faydasının olacağını düşünmemek gerekiyor çünkü Cihannüma, Ensar, Önder, İlim Yayma, TÜGVA, TÜRGEV gibi vakıfların eğitime ne kadar çok müdahil oldukları herkes tarafından bilinmektedir. Bu ne demek değerli arkadaşlar? Yine değişen hiçbir şey olmayacak; torpil, yandaşlık, iltimas ve tanıdık döneminin devam edeceğinin açık ve seçik ifadesidir. Çocuklarımız yıllarca emek veriyor, hayatlarının bir kısmından çalıp ders çalışıyor sonra birileri çıkıp sırf yandaş değil diye mülakatta bu çocuklarımızı eliyor.” diye konuştu.
ÇOCUKLARIMIZIN HAKKINI ÇALDIRTMAYACAĞIZ
Mülakatta yandaş olmadıkları için elenenlerin haklarına sahip çıkacaklarını ifade eden Vekil Yontar, “Bu çocukların hayatını çalmak kimin hakkıdır? Bu evlatlarımızın hakkını hukukunu korumak hepimizin boynunun borcudur. Artık birilerinin hakkını bir başkası yemesin, adalet herkes için adalet olsun. Birilerinin hakkını birilerine yedirirseniz, torpili getirirseniz, adam kayırmacılığı sıradan bir hâle getirirseniz ülkemizin yetişmiş parlak beyinlerini bu ülkede tutamazsınız. Beyin göçü neden bu kadar arttı zannediyorsunuz? Hakkı olan işe giremediği için umudunu yitiren gencecik beyinler yurt dışına kaçmaya çalışıyor veya birçok atanamayan öğretmenlerimiz intihara sürüklenmekte. Annelerin babaların çocuklarını hangi fedakârlıkla, nasıl yetiştirdiğini hepimiz biliyoruz. Her anne baba bu duyguyu bilir ve yaşar. Annenin babanın emeğini çalmak bu çocukların hakkını çalmaktır. Hiç kimsenin hakkını çaldırtmayacağız.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.