TÜRK KIZILAYININ KURULUŞUNUN 155. YILDÖNÜMÜ MESAJI

TÜRK KIZILAYININ KURULUŞUNUN 155. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğan Türk Kızılayı; 1868 yılından günümüze kadar özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle dünyanın saygın yardım kuruluşlarının başında yer almakta.
Milletimizin yardımseverlik, merhamet, şefkat ve dayanışma duygularının hayata geçirildiği bir kurum olan Türk Kızılayı, ülkemizde ve dünyada mazlumların umudu, mağdurlara uzanan yardım eli olmakta.
Ayrım gözetmeksizin tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında olan, savaş ve doğal afetlerin olumsuz etkileri sonucunda açılan yaraları saran Türk Kızılayı, bundan sonra da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi ve dünya barışına katkı sağlamayı sürdürecektir.
Her geçen gün büyüyüp gelişen, kendini yenileyen ve ihtiyaç sahiplerine en iyi hizmeti sunma anlayışıyla faaliyetlerini sürdürenTürk Kızılayı’nın çalışmalarını başarıyla devam ettireceğine inanıyorum. Bizler de, maddi imkanlarımızın elverdiği ölçüde Kızılay’a bağışta bulunalım, sağlık durumumuz kan vermeye uygunsa Kızılay Kan Bağışı Noktalarına kanımızı verelim.
Bu vesileyle, yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün, Türk Milleti’nin yardımseverliğinin bir tezahürü olan Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 155. yıldönümünü kutluyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.