ÇÖLYAK GLÜTENSİZ FIRIN VE UNLU MAMÜLLERİ ATÖLYESİ AÇILDI

ÇÖLYAK GLÜTENSİZ FIRIN VE UNLU MAMÜLLERİ ATÖLYESİ AÇILDI

Yapılan açıklamada; Bugün toplumumuzun kimilerinin bir yaşam biçimi diye adlandırdığı fakat yaşam biçimine dönüştürünceye dek pek çok acı ve aşamalardan geçerek kabullendiğimiz nadir hastalıklardan biri olan bir hastalık var o da Çölyak İlk tanı alındığında hepimizin maddi, manevi ve psikolojik olarak korkulu rüyası tanı konulduktan sonra bir yaşam biçimidir.
27.12.2017 tarihinden bugüne kadar Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği olarak Trakya Çölyak Ailesinin yaşam alanlarını genişletmek ve farkındalık oluşturmak adına Tekirdağ İli ve İlçelerinde, Trakya İlleri ve İlçelerinde ateşin düştüğü yer olarak Trakya Çölyak Üyelerimiz, Yönetim Kurulumuz, Onursal Üyelerimiz, tüm Kurum kuruluşlarımızın destekleriyle birlikte proje ve faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bugün burada Tekirdağ Valimizin nazik davetleri üzerine ve Tekirdağ Valimiz Sn. Aziz YILDIRIM kıymetli eşi Sn. Güllühan YILDIRIM Hanımefendi’nin öncülüğü, ÖZTİRYAKİLER firması Sn. Yusuf ÖZTİRYAKİ’nin bağış destekleri, Glutensiz Fırının yapım aşamasında Tekirdağ İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın destekleri, Tekirdağ İl Milli Müdürlüğü Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin faaliyete geçirdiği Çölyak Glutensiz Fırın ve Unlu Mamülleri Atölyesi’nin açılışının mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Trakya Çölyak Ailesine hayırlısı güzellikle kolaylıkla olmasını ve şifa olmasını diliyoruz.
blank
Bizler yolun başından bugüne hayallerimizi, umudumuzu, sevgimizi yanımıza alarak yola çıktık.
” YOLU DOĞRU OLANIN, YÜKÜ AĞIR OLURMUŞ. ” Tüm zorluklara rağmen hayallerimizden hiç vazgeçmedik. Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak esas başarı budur. Yani şu gök kubbe de hep birlikte hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makam, mevki de olursak olalım, her ne sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım hayra vesile olmak duygusu kadar güzel bir şey yoktur. Bunun mutluluğunu ancak yaşamanız gereklidir. Tarifi mümkün değildir.
Bugün burada Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneğimize ve Trakya Çölyak Ailemize 10 yıldan bugüne dek sabırla beklediğimiz Çölyak Glutensiz Fırın ve Unlu Mamülleri Atölyesi’ni açarak, yüksek özveri ve sağ duyusuyla sessiz çığlığımıza ses vererek bu mutluluğu yaşatan Tekirdağ Valimiz Sn. Aziz YILDIRIM’a, kıymetli eşi Sn. Güllühan YILDIRIM Hanımefendi’ye, mutfağı bağışları ile destekleyen ÖZTİRYAKİLER Sn. Yusuf ÖZTİRYAKİ ve personeline, Süleymanpaşa Kaymakamı Sn. Mustafa GÜLER’e, Tekirdağ Valiliği İl Yazı İşleri Müdürü Sn. Serpil PEKKAN’a, Tekirdağ İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sn. Yurdanur ARICAN’a, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne, Tekirdağ İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, yanımızda olan tüm kurum ve kuruluşlara, Onursal üyelerimize, Trakya Çölyak Ailemize, Üyelerimize, Dernek Yönetim Kurulumuza, basın mensuplarımıza, yolumuza yoldaş olan emeği geçen herkese ve bugün buraya katılım sağlayan saygıdeğer misafirlerimize Çölyak farktndalığınızdan, dostluğunuzdan, bu gökkuşağının altında hep birlikte sevgi ile hoş bir seda bıraktığınızdan dolayı Derneğimiz ve Trakya Çölyak Ailesi adına teşekkür eder, SEVGİNİN GÜCÜNÜN ÖNÜNDE HİÇ BİRŞEYİN DURAMAYACAĞINI BELİRTEREK hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.