Ankaragücü Başkanı Koca tutuklandı

Ankaragücü Başkanı Koca tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın şüpheli iki kişiyle birlikte tutuklandığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulunan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın tutuklandığını açıkladı.

Bakan Tunç, olayla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak gözaltındaki diğer iki kişiyle birlikte Faruk Koca’nın ‘kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak’ suçundan tutuklandığını duyurdu.

Kulüp Başkanı Faruk Koca ifadesinde ne dedi?
Sevkedildiği adliyece tutuklanan MKE Ankaracü Başkanı Faruk Koca, ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

Olayın hakemin ‘tahrik edici’ davranışları nedeniyle meydana geldiğinin savunan Koca ifadesinde, amacının tükürmek olduğunu ve attığı tokadın da kırığa neden olmayacağını söyledi.

Olay sonrası tutuklanan Koca ifadesinde şunları söyledi:

“Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben bu konu ile ilgili olarak savcılıkta ve kollukta ifade vermiştim. Bu ifadelerimi aynen tekrar ederim. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebi ile de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.