NKÜ Giyim Üretim Teknolojisi Programı Öğrencilerinin Ürettiği Ürünler Deprem Bölgesine Yola Çıktı

NKÜ Giyim Üretim Teknolojisi Programı Öğrencilerinin Ürettiği Ürünler Deprem Bölgesine Yola Çıktı

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Giyim Üretim Teknolojisi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin,Öğretim elemanlarının mihmandarlığında ürettiği kışlık battaniye ve giyim malzemeleri Deprem Bölgesine yola çıktı.
452 büyük battaniye, 20 bebek battaniyesi, 157 bere, 70 alt üst takım, 31 sweatshirt, 78 eldiven, 74 yemeni, 41 boyunluk, 31 atkı ve 6 adet patikten oluşan yardım malzemesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in katılımlarıyla törenleuğurlandı.

Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Özlem BOZKURT ve Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN,Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Genel Sekreteri Dr.Öğr.Üyesi Mustafa ARAS, NKÜTEK Teknopark Genel Müdürü Öğr. Gör. Barış KOCABIYIK,akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Uygulama derslerinde kullanılmak üzere daha önce firmalardan hibe olarak gelen polar kumaşlardandepremzedeler için atkı, yelek, ceket ve pantolon diken öğrencilerin el emeği bu ürünleri, Üniversitemiz ve Teknik Bilimler MYO adına deprem bölgesine gönderilmek üzere araçlara yüklendi.Toplamda 49 koliden oluşan yardım malzemesi AFAD’a teslim edilmek üzere dualarla yola çıktı.

Rektör ŞAHİN, “Bu zor günler birlik olmamız; birbirimize umut olmamız gereken günler. Sevgili öğrencilerimize ve Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuza kumaş bağışında bulunan hayırseverlerimize de güzel bir şeye vesile oldukları için çok teşekkür ederim. Üniversite olarak da depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” şeklinde konuştu.