Vali Soytürk 1. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu’na Katıldı

Vali Soytürk 1. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu’na Katıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından din ve gençlik bağlamlı sorunları akademik perspektifte ortaya çıkarmak ve yorumlamak amacıyla 1. Uluslararası Çağdaş Dini Meseleler Sempozyumu düzenlendi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenen sempozyuma Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Keskin bir konuşma yaptı. Akademisyen Keskin konuşmasında sempozyum ile ilgili bilgiler verdi.

Ardından Rektör Şahin ve İl Müftüsü Soykök, bir konuşma yaparak sempozyumun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ardından konuşan Vali Soytürk; “Bu sempozyuma katılmamın 2 nedeni var. Bir tanesi 5 yıl Kilis’te beraber mesai arkadaşlığı yaptığım Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Mustafa Doğan Karacoşkun Hocam’la hem hâl olalım, sempozyum moderatörlüğünde birlikte olalım. Hem de konu çok ilgimi çekti. Çağdaş dini meseleler. Bu böyle çok konuşulan bir konu değil, o yüzden. Dekanımızı tebrik ediyorum. Oldukça güzel bir konu seçmişsiniz.

Benim Kuran-ı Kerim’de çok etkilendiğim bir ayetle konuşmamı bitireceğim. “Kim iyilik ederse kendine eder. Kim kötülük ederse kendinedir.” Sadece bu kısacık ayeti özümseyerek hareket etsek, dünyada hiçbir kötülük kalmaz. Eğer kötülük ediyorsanız, aslında kendinize ediyorsunuz. Ya da bir iyilik ediyorsanız aslında kendinize ediyorsunuz. Sadece bunu bilsek bence çok şey çözülür. Bu duygu ve düşüncelerle, sempozyumun hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından sempozyumun 1. Oturumu başladı.

Akabinde Vali Soytürk ve protokol üyeleri, sempozyum moderatörü Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’a, sempozyumda bildirilerini sunan Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemalettin Taş’a Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Yüksel’e ve Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt’a “Katılım Belgesi” taktim etti.

Belgelerin taktim edilmesinin ardından devam etmek üzere sempozyuma ara verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.