Kılıçdaroğlu Tekirdağ’dan Halka Seslendi

Kılıçdaroğlu Tekirdağ’dan Halka Seslendi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ali Babacan ile Tekirdağ’da mitinge katıldı
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ve kürsüye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.
İlk olarak kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geldi. Albayrak konuşmasında” 17 gün sonra Millet İttifakında buluşmak üzere hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Daha sonra kürsüye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geldi.
İktidarın seçim çalışmalarını eleştiren Yavaş, şunları kaydetti;” Sanki seçime değil savaşa gidiyoruz. Bir intikam hırsı ile iktidar seçime gidiyor. 2019 yılında seçme kaybedeceklerini anlayınca bize de aynı iftiraları attılar. Bu nefret iftarlarına deliler gibi gülüyoruz. İstanbul’da halkın iradesini gasp ettiler. Bunlar seçim kazanmak için her şeyi yaparlar, her iftirayı atarlar. Bebek katili Apo cezasını çekmeden serbest kalmayacak. İmrarlı’da Apo ile görüştünüz. PKK’nın Türk bayrağı ile sorunu var. HÜDAPAR’ın d Türk bayrağı ile ilgili sorunu var. Kimle kimin mücadele ettiğini görün. İHA’ları, Anadolu gemisini siyasete alet ediyorlar. Onlar milletin malıdır. 15 Mayıstan sonra o geminin üzerinde gidemeyeceksiniz. 15 Mayıs’tan sonra öğrenciler hayal kuramayacak, pahalılıkla karşı karşıya kalacaksınız. Kime oy verirseniz verin. Durumunuz düzelmediyse bize oy verin. 21 Yıllık iktidar döneminde başarılı olamadılar. Biz birleşe birleşe kazanacağız. 15 Mayıs günü Belediyelerimize nasıl huzur geldiyse Türkiye’ye de huzur gelecek.”
“Son 5 Yılda Enflasyon Katlayarak Arttı”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise konuşmasının büyük bir kısmını ekonomiye ayırdı.
Son 5 yılda enflasyon ’un katlanarak arttığını belirten Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü;” 1 Kilo soğan 30 kıyma olmuş 300 TL. Bunu söyleyince onlara bakmayın diyorlar. Ama Vatandaş’ın sorunu bu. Biz buna bakmak zorundayız. Türkiye son 5 yıldır fakirleşiyor. Bu süreçte bir avuç insan kazandı. Halk ise kaybetti. Enflasyon yolu ile herkesi fakirleştirdiler. Şimdi yeni bir ev araba almak hayal. Artık gençler evlenmiyorlar, düğün yapamıyorlar. Emekli maaşı temel gıda ihtiyacına yetmiyor. Son 5 yılda enflasyon katlayarak arttı. Ülkemiz devamlı geriye gidiyor. Bu kriz düzgün kadrolar iş başına geldiğinde çok hızlı bir şekilde çözülecektir. 6 aydır bu ülke bu krizden çıkar. 2 yıl içinde tamamen düzlüğe gelir. 2 yıl içinde enflasyonu tek haneye indireceğiz. Türkiye’nin yarınları elimizde. Hep beraber bu Ülkeyi beraber ayağa kaldıracağız. Yerli otomobil var da para olmayınca o arabayı kim, nasıl alacak. Bu seçimde aslında iki tercihli bir referandum var. 1 sandıkta Erdoğan ‘mı Kılıçdaroğlu’mu? 2 Sandıkta ise Cumhur mu Millet İttifakı var. Bu seçimde otoriterlik mi demokrasi mi, kriz mi huzur mu. Tekirdağ 2 seçenekten biri seçecek. Tekirdağ Bahar mı seçecek, kara kışı mı?

“Bizi İktidara özellikle gençler taşıyacak”
Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da yapılacak olan genel seçimde özellikle gençlere güvendiğini söyledi.
Özellikle ilk kez oy kullanacak olan genç nüfusa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti;” İlk oyunu kullanacak 61 Bin 662 genç yeni oy kullanacak. Türkiye’ye 5 milyon genç ilk kez oy kullanarak Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Bizi iktidarda getirmek için en büyük güç sizin elinizde. Bu Ülkenin geleceği gençlerde. Son ona kadar sanki 1 kişilik fark varmış gibi mücadele edeceğiz. İktidarımız torpil kaldıracağız. Atama bekleyenlerin atamasını yapacağız. Tüm köy okullarını yeniden açacağız. Öğretmenlerimizi başta köy okullarımız olmak üzere atamalarımızı yapacağız.”

“Türkiye yeniden şahlanmak zorunda”
Türkiye’nin değişime ihtiyacı olduğunu da ifade eden Kılıçdarooğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;”
Hayatın pahalı olduğunu da biliyorum. Çocuğuna yeterli beslenmeyi sağlayamayan anneleri de biliyorum. Herkesin bu acıları hissetmesi lazım. Hep beraber bir değişime imza atmak zorundayız. 22 yıldır Türkiye’yi ne hale getirdiler. Şimdi bir çok dolar kuru var. Kimin ne yaptığı belli değil. Ekonomi rezeler durumda. Türkiye yeniden şahlanmak zorunda. Türkiye değişime imza atmak zorunda. Sandıkta oyumuzu atacağız. “
“Bay Kemal Vatandaş için çalışır”
Emeklilere de 15 Bin TL ikramiye vereceğini de taaddüt eden Kılıçdaroğlu;”Emeklilerin durumunu da biliyorum. Emekliler alın terinin karşılığında emekli aylığı alır. Eğer emekliler aldıkları maaşlar ile geçinemiyorsa çözülmesi gerekir. Seçimde sonra emekliye 15 Bin TL vereceğim. Siz yandaşları için çalışırsın, Bay Kemal Vatandaş için çalışır” dedi.
“1 Asgari ücret olarak kadınların maaşı olacak”
İktidara geldikleri takdirde ev kadınlarına asgari ücret bağlayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu;” Türkiye’yi yeniden aydınlığa çıkarmamız lazım. evde en büyük sıkıntıyı yaşayan kadınlardır. 1 asgari ücret olarak kadınların maaşı olacak. Türk Lirasını perişan ettiler, yerlerde süründüler. Türkiye’yi zenginleştirecek olan biziz. Tekirdağ üniversite sanayi ve tarım Kent ’iridir. Tekirdağ’a her şey dışardan geliyor. Yata mazotu ne kadar veriliyorsa bende o fiyattan mazotu vereceğiz. Kırsalı yaşanabilir mekanlar haline getireceğiz” şeklinde konuştu.
“Terör insanlık suçudur”
Konuşmasının son bölümünü teröre ayıran Kılıçdaroğlu, teröre asla geçit vermeyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti;” Terör insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin lanet olsun. 2 Kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve Vatanımız. Bunlar bizim için vazgeçilmezdir. 6 lider bir aradayız. Birleşe birleşe kazanacağız. Bu ülkeye demokrasi ve bereketi getireceğiz. Beraber birlikte baharı getireceğiz. Herşey çok güzel olacak.”
Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ali Babacan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP’li ilçe Belediye Başkanları, Millet İttifakı Üyesi siyasi partilerin il Başkanları mitinge katılan halkı selamladılar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.