TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ VE AK PARTİ MKYK ÜYESİ MUSTAFA YEL’İN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ VE AK PARTİ MKYK ÜYESİ MUSTAFA YEL’İN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

“Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insanımız bulunmaktadır. Bu insanların en önemli problemi çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları kuşatan bir takım haklardan insan onuruna yaraşır bir şekilde yararlanamamalarıdır. Engelli vatandaşlarımızın, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkanlardan yararlanabilmeleri, gurur verici başarılara imza atabilmeleri bizim için gurur ve mutluluk kaynağıdır. Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda engelli kardeşlerimiz büyük başarılar elde etmekte, azim ve kararlılıklarıyla bizlere güç ve ilham vermektedir.

Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasındadır. Bu yüzdendir ki sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak Son 20 yıllık süreçte, engelli bireylerin hayata katılımı konusunda atılan devrim niteliğindeki adımlar, engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin bir göstergesidir. Eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar pek çok hususta engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm olmak, toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık. Toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil kucaklama gayretiyle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye büyük önem verdik. AK Parti İktidarı olarak engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler üreten bizler, onların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri peyderpey kaldırdık, kaldırmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının dile getirilmesine imkan tanıyan ve onlara ayrılan bu günün, amacına ulaşması ve anlaşılması temennisi ile, bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu gün vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza ve kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat diliyorum.”