TRAKYA ABİGEM GENEL KURULU TEKİRDAĞ TSO’DA GERÇEKLEŞTİ

TRAKYA ABİGEM GENEL KURULU TEKİRDAĞ TSO’DA GERÇEKLEŞTİ

 

 

Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Genel Kurulu Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ev sahipliğinde gerçekleşti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Trakya Oda – Borsa Başkanlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasında şunları söyledi: “Sayın Oda ve Borsa Başkanlarım, Trakya ABİGEM’in değerli ortakları; sizleri şahsım ve Trakya ABİGEM Yönetim Kurulu adına saygı ile selamlıyor, Olağan Genel Kurul Toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi; Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Kırklareli illerinde faaliyet gösteren oda ve borsalarımızın ortak olduğu Trakya ABİGEM’in en önemli hedefi; Danışmanlık, Proje Geliştirme ve Eğitim faaliyetleri ile bölgemizdeki işletmelerin rekabet gücünün arttırılmasıdır. TOBB’un bir projesi olarak başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan ABİGEM’lerin TOBB Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gözünde ayrı bir yeri olduğunu belirtmeliyim. ABİGEM’ler 19 ilimizde faaliyete geçmiş, bugün 7 ilimizde sürdürebilir olmuştur. (Trabzon, Konya, Doğu Marmara, Denizli, Doğu Akdeniz, Trakya ABİGEM) Trakya ABİGEM kurulduğu günden bu yana Oda ve Borsalara, bölgede yatırım düşünen girişimcilere ve faaliyet gösteren işletmelere yönelik iş geliştirme danışmanlığı da sunmaktadır. 95 adet Kalkınma Ajansı projesi (Yaklaşık 18 milyon TL) 12 adet Avrupa Birliği Projesi (Yaklaşık 4 milyon TL) 73 adet KKYDP projesi üretmiş (yaklaşık 57 milyon TL değerinde hibe kazandırmıştır.) 139 adet KOSGEB Projesi ve (Yaklaşık 4,9 milyon TL hibe ) 3 adet Tübitak Ar-Ge projesi geliştirmiştir. (Yaklaşık 1.6 milyon TL) 31 adet Yatırım Teşvik Belgesi (Yaklaşık 45 milyon TL) Bölgede ki Oda ve Borsalara, faaliyet gösteren işletmelere yönelik kazandırılan Toplam Kaynak 130 milyon TL’dir. Trakya ABİGEM’in kurucuları olarak kurumlarınızın ve üyelerinizin faaliyetleri ve ihtiyaçlarında ABİGEM’den daha fazla yararlanması ve ABİGEM’in daha fazla üyemiz tarafından tercih edilmesi için bizlerinde gerekli gayreti göstermemiz gerektiğini belirtmek isterim.”

Günay konuşmasının son bölümünde ise: “Bu temennilerle sözlerime son verirken, ABİGEM’in çalışmaları ile ilgili bilgi vermek üzere sözü Genel Müdürümüze bırakıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Toplantıda, 2022 Yılı faaliyetleri ve gelişmeleri değerlendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.