Bu yıl 19’uncusu Düzenlenen Yayla Şenlikleri Sona erdi. 3 Gün süren şenliklere yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

Bu yıl 19’uncusu Düzenlenen Yayla Şenlikleri Sona erdi. 3 Gün süren şenliklere yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

Yayla şenlikleri sona erdi

Bu yıl 19’uncusu Düzenlenen Yayla Şenlikleri Sona erdi. 3 Gün süren şenliklere yaklaşık 100 bin kişi katıldı.
Karadeniz İlleri Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen 19. Yayla şenlikleri Karadeniz Mahallesinde yapıldı. 3 gün Boyunca Tekirdağ’dan ve Türkiye’nin bir çok bölgesinde gelen sanatçılar müzik ziyafeti yaşattı.
Yapılan açık arttırma ile İş İnsanı Baki Bektaş tekrar ’Şenlik Ağası’ ağası seçildi. Dernek yarına açık artırma ile koç satışı yapıldı. Koçu 70 Bin TL’ye Gül Ertürk kazandı. Açık artırmayı kazanan Gül Ertürk, koçu Karadeniz Gençlikspor Kulübüne bağışladı.
Şenliklerde konuşan Karadeniz İlleri Yaşatma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, Tekirdağ’da Karadeniz Kültürünü 3. Gün boyunca yaşattıklarını söyledi.

blank
Bu etkinliğin Kültürlerini tanıtmak için düzenlediğine vurgu yapan Akyüz, şunları kaydetti;” 19 Yayla Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Tekirdağ’da kültürümüzü kaynaştırarak bir mozaik olduk. Bu alanda 3 gündür Türkiye’nin tüm renkleri yaşattık. Biz kültürümüzü yaşatırken, bizim kültürümüzü bilmeyen kişiler, bunu farklı amaçlara çektiler. Kimisi sağa, kimisi sola çekti. Bizim sahamızda belli, solumuzda belli. Biz bu etkinlikleri, etnik ayrımcılık olsun diye yapmıyoruz. Kültürümüzle sizlere kardeşlik katalım, dostluğumuza dostluk katalım diye yapıyoruz. Karadenizliler Fanatiktir. Onların dediği konularda fanatik değiliz. Vatan söz konusu olduğunda Vatan konusunda sonuna kadar fanatiğiz. Vatan’a söz söyleyenin dilini keseriz. Bayrak konusunda ölümüne Milliyetçiyiz. Bayrağımıza göz koyanın gözünü çıkartırız. Birde Trabzonspor’un her zaman hastasıyız. Bizim için değişmez 3 Milliyetçilik var. Biz ne dediysek şimdide aynısını diyoruz. Karadeniz, Türkiye’nin çimentosudur. Etkinliğimizin oluşmasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine, Süleymanpaşa Belediyesine, Yönetim Kurulu Üyelerime ve destek veren iş adamlarımıza teşekkür ederim.”
“Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın”
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ise, şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;” Bu etkinliği Düzenleyen Karadeniz İlleri Yaşatma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz ve Yönetim Kuruluna, 3ün boyunca Karadeniz Kültürünü bize yaşattığı için teşekkür ederim. Karadeniz’e gitmeyip Yayla Şenliği görmeyen bir çok insan vardır. Ama oradaki güzelliği burada görmek harika. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın”
AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş ise şenliğin yapılmasında emeği geçen Karadeniz İlleri Yaşatma Derneği Bakanı Muharrem Akyüz ve Yönetim Kurulunu tebrik etti.
blank
“Biz hep beraber Türkiye’yiz”
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise Türkiye’nin farklı kültürle ile birlikte bir bütün olduğuna vurgu yaparak;” 19 Yıldır süren Yayla Şenlikleri giderek büyüyecek, genişleyecek. Güzel Vatanımızda, Türkiye’mizin her yerimizden insanlarımız ekmeğini nerede bulduysa oraya gidiyorlar. Gittikleri yerlere adetlerini ve kültürlerini de götürüyorlar. Oranın kültürü ile birlikte karıştırarak daha güzel bir kültür elde ediyorlar. Karadeniz’den gelenler burayı yurt edinmişler ve Tekirdağlı olmuşlar. Karadeniz Kültürünü de burada yaşatmaya başlamışlar. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Bunu kimse unutmasın. Hepimizin istikameti birdir. Hepimiz bu Ezanlar için, bu Bayrak için, bu Vatan ve bu devlet için mücadele ediyoruz. Yayla şenlikleri bizim Karadeniz’in olmazsa olmazıdır. Bütün illerde bu yayla şenlikleri yapılır. Bu sene yapılan 19. Yayla şenlikleri önemli bir kültür aktarımdır. Bu güzel çabayı ortaya koyan, bu fedakarlığı yapan arkadaşlarımı hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Karadeniz’den kopup gelen bu insanlara, burada kucak açan, burada Lokmanlarını sularını paylaşan bütün Tekirdağlılara da ayrıca teşekkür ediyorum. Biz hep beraber Türkiye’yiz, burada hep beraber Tekirdağlıyız. Burada Tekirdağ’ın kalınması için neler yapabileceğimize hep birlikte bakıyoruz. İster Karadeniz’den gelmiş olsun, ister Doğu ve Güneydoğu’dan gelmiş olsun, İster Kafkaslardan kopup gelsin, İster Balkanlar’dan buraya gelmiş olsun, Bütün Vatandaşlarımız buranın kalkınması, buranın ilerlemesi için çaba sarf ediyor. Onların zenginliği Tekirdağ’ın zenginliğidir. Onların kültürel anlamda ortaya koydukları her hareket, güzellik Tekirdağ’ın güzelliğidir. Biz hep birlikte Tekirdağlıyız. Buna gayret eden buna, çaba gösteren, bunun devamı için çabalayan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların arından şenliğin finalinde Karadeniz Yöresinin güçlü sesi İsmail Türüt sahne aldı. İsmail Türüt alanı dolduran yaklaşık 15 Bin kişiye türküleri ile muhteşem bir gece yaşattı.
blank

blank

blank

blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.