Türkiye Gıda İnovasyon Platformu Tekirdağ TSO da yapıldı

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu Tekirdağ TSO da yapıldı

 

GIDA SANAYİSİNDE YENİ GELİŞMELER YAŞANACAK

400 FİRMA GIDA SANAYİSİNDE

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu tarafından gıda firmalarına verilebilecek destekler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda; Tekirdağ’da gıda üretimi yapılan firmaların temsilcilerine verilecek destekler ve yatırım önerileri konuşuldu.

Tekirdağ’ın gıda üretiminde önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet Karabulut; “İlimizin sanayi sektörü içerisinde gıda imalatı önemli bir yer kaplamaktadır. Sektörde yaklaşık 400 tane firma yer almakta ve 11 bin vatandaşımıza istihdam sağlanmaktadır. Tekirdağ gıda sektöründe potansiyeli yüksek bir ilimizdir.” dedi.

Toplantıya; Tekirdağ’daki un, ayçiçek yağı, zeytin, zeytinyağı, süt ürünleri, üzüm suyu, et ürünleri, içecekler, şekerleme vb. gıda sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Tekirdağ Vali yardımcısı Asalet Karabulut, Tekirdağ’ın gıda sanayisinde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

“HAMMADDE NİTELİĞİ TAŞIYAN ÜRÜNLERİN ÜRETİMİNDE ÜST SIRALARDAYIZ”
Gıda sanayisinde 11 bin vatandaşın istihdam edildiğini aktaran Vali Yardımcısı Karabulut; “Toplantımızın Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum. İlimizin sanayi sektörü içerisinde gıda imalatı önemli bir yer kaplamaktadır. Sektörde yaklaşık 400 tane firma yer almakta ve 11 bin vatandaşımıza istihdam sağlanmaktadır. Bu sektörümüzde birçok ürün elde edilmekte ve tüketim için pazarlanmaktadır. Tekirdağ sanayi yönünden güçlü bir konumdadır. Verimli toprakları bulunmakta. Ayçiçeği, buğday, kanola, süt ürünleri gibi gıda sektörüne hammadde niteliği taşıyan ürünlerin üretiminde üst sıralarda yer bulmaktadır. Ayrıca; deniz, demir, kara yolu ile ulaşım konusunda Avrupa’ya yakın olması, en büyük iç pazar konumundaki il olan İstanbul’a sınır olması tüm sektörler açısından olduğu gibi gıda sektörü açısından da önem arz etmektedir. Görüldüğü gibi; Tekirdağ gıda sektöründe potansiyeli yüksek bir ilimizdir.” diye konuştu.

“ATILACAK ADIMLARLA GIDA SEKTÖRÜ DAHA İYİ SEVİYEYE ULAŞACAK”
Gıda firmalarının gelişimine katkı sağlanmasının son derece önemli olduğu belirten Vali Yardımcısı Karabulut; “Gıda firmaları, teknoloji, yeni ve inovatif ürün geliştirmeye, depolama, tanıtım ve pazarlama gibi alanlarda atılacak adımlarla daha iyi seviyelere ulaşabileceği açıktır. Bu konularda Türkiye Gıda İnovasyon Platformu ile firmalarımızın bir araya gelmesi ve aynı zamanda TÜBİTAK’ın da katkı sunması önem arz etmektedir. Ayrıca; gıda güvenliği konusunda sağlıklı bir yaşam süreci içinde sağlıklı beslenme olmazsa olmazdır. Sağlıklı beslenmenin en önemli esaslarından birisi gıda güveliğidir. Gıda güveliği için gıdaların üretimi için uygun olması ve tüketicilerin gıda kaynaklı sağlık risklerine karşı korunması oldukça önemlidir.” diyerek sözlerini tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Gıda İnovasyon Platformu yetkilileri gıda firmalarına verilebilecek destekler hakkında sunum yaptılar.

Tekirdağ Sanayi teknoloji il müdürlüğü TSo, TübiTak, NKÜ tarafından ortaklaşa üzenlenen Gıda İnovasyon platformu TSO salonda geniş katılımla yapıldı.

Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Hakan Şık, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Tübitak Mam Strateji ve iş gel. direktörü Abit Balin, NKÜ Rek. Yrd. Prof. Dr. Murat Taşan, Vali Yard. Asalet Karabulut, NKÜ Gıd. Müh. Böl. Başk. Prof. DR. İsmaik Yılmaz’ın gıda güvenliği konusu JNNOFOOD Teknik Destek takım lideri Deniz Bayhan “TUGİP” Türkiye Gıde İnovasyonm platformu sunumu ile Tübitak Mam Gıda Teknolojileri Araş. Grub. Lideri Dr. İncinur Hasbay, Gıda Araştırmaları başlıklı sunumu ile Tekirdağ Genelindeki gıda sektörü temsilcilerine sunumu yaptı.

Sunumun ardından Tekirdağ Gıda Sektörü firmaları NKÜ Gıd. Müh. Fak. Akademisyenleriyle sohbt ettiler.

Katılımcılara NKÜ  tarafından teşekkür edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.