Tekirdağ NKÜ Sosyal Farkındalık Topluluğu Gönüllü Öğrencileri “Best Buddy”leri ile Eşleşti

Tekirdağ NKÜ Sosyal Farkındalık Topluluğu Gönüllü Öğrencileri “Best Buddy”leri ile Eşleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrenci topluluklarından Sosyal Farkındalık Topluluğu, ‘Best Buddies Türkiye’ faaliyetleri çerçevesinde Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ile ‘Eşleştirme Töreni’ düzenledi.

Etkinliğe topluluk üyesi gönüllü öğrenciler, Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ve aileleri katıldı. Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Üniversitemiz Sosyal Farkındalık Topluluğu gönüllü öğrencileri, ‘Best Buddies Türkiye Gönüllüleri’ olarak Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ile eşleşti.

Sosyal Farkındalık Topluluğu Başkanı Kerem BALABAN’ın yaptığı açıklamaya göre “Gülmek iyileştirir diye başladık biz bu yola. Gülmenin, güldürmenin önemini bilen bir ekip olarak çalışıyoruz. Çünkü hayatta bir insanın yüzünü güldürebilmekten, bir insanın yüzünü gülümsetebilmekten daha anlamlı, daha güzel bir şey yok, insana daha iyi gelen bir şey yok bununda farkındayız ve hep bunun altını çizmeye çalışıyoruz. Çok güzel etkinlikler yaptık, bir sürü toplantılar yaptık ve bugüne en hazır halimizle geldik. Çok heyecanlıyız. İnşallah bugünden sonra çok daha güzel etkinlikler yapıp Best Buddies ailemizi daha da büyütmek istiyoruz. Best Buddies International, kendini özel gereksinimli bireylere bire bir dostluklar, entegre istihdam, liderlik geliştirme ve kapsayıcı yaşam fırsatları yaratmak için küresel bir gönüllülük hareketi oluşturmaya adamış, kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Türkiye’de bu konuda iş birliği yapılan sayılı üniversitelerdendir. Geçtiğimiz yıl da Tekirdağ NKÜ’de Öğrenci-Buddy eşleşme töreni yapılmıştı ve Tekirdağ NKÜ Sosyal Farkındalık Topluluğu öğrencileri ile Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu’nun özel gereksinimli öğrencileri Buddy olarak eşleştirilmişti. Daha sonra sosyal farkındalık etkinlikleri ile bu dostluklar pekiştirildi. Bu yıl da yine aynı şekilde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.