Vali Aziz Yıldırım Roman Akademisi Projesi Kapsamında Yenilenen Tesislerin Açılışını Yaptı

Vali Aziz Yıldırım Roman Akademisi Projesi Kapsamında Yenilenen Tesislerin Açılışını Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı destekleriyle hayata geçen Roman Akademisi Projesi tamamlandı.

Proje kapsamında Yunus Emre İlkokulu-Ortaokulu ve Karadeniz Mahallesi’nde bulunan TOKİ Gençlik Ofisi yenilendi. Yenilenen tesislerin açılışını, Vali Aziz Yıldırım yaptı.

Süleymanpaşa ilçemiz Karadeniz Mahallesi’nde bulunan TOKİ Gençlik Ofisi’nde yapılan açılışa Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, İl Milli Eğitim Müdür V. İlhan Koçer, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve konuklar katıldı.

Açılışta Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında şu noktalara değindi:” Bu proje ile okul öncesi eğitimden başlayarak Roman çocuklarımızın okula kayıtlarının eksiksiz yapılması ve akabinde devamlılığın sağlanması, erken okul terkinin önüne geçilmesi, okul öncesi eğitimi alan Roman çocuklarına yönelik uzun yıllar kullanılabilecek okul öncesi çocuklara yönelik hazırlanmış araç gereçlerin temin edilmesiyle daha nitelikli eğitim alır hale getirilmesi, öğrencilerin okulda ve okul sonrasında gerçekleştirilecekleri sportif ve sosyal faaliyetlerle sosyal dışlanmışlıkların azaltılması, Roman öğrencilerin özgüvenlerinin artırılmasının sağlanması, okul bölgesinin öğrenciler için cazibe merkezi haline getirilmesi, Roman çocukların ve ailelerin psikolojik sağlamlıklarının artırılması, veli ve öğrencilerin okul, öğretmen ve akranları ile sosyal bağlarının güçlendirilmesini amaçladık.

Yunus Emre İlk-Ortaokulu’nda okul öncesi de dâhil olmak üzere kayıtlı 152 si erkek, 128 i kız olmak üzere toplam 280 öğrencinin bu projeden faydalanmasını hedefledik.

Proje kapsamında TOKİ Karadeniz Mahallesi Genç Ofiste gerekli tadilatlar tamamlanmış, 1 spor salonu, pasta eğitimleri için mutfak, müzik atölyesi, el sanatları atölyesi ve kitap kafe ve 80 kişilik konferans salonu hizmete açıldı. Düzenlenen müzik odasına müzik aletleri satın alındı; darbuka, davul ve klarnet kursları açılarak öğrencilere eğitim verilmeye başlandı. Spor salonunda karate ve tekvando kursları verilmeye başlandı. Kitap kafe odasında öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması için etkin kitap okuma kursları açılacak. Proje kapsamında yapılan çok amaçlı salonumuzda akıl ve zeka oyunları, bilgisayar oyunları ve el sanatları kursları açılacak. Pasta kursu açılması için gerekli mutfak ve ekipmanları hizmete alındı. Yunus Emre İlk ve Orta Öğretim Okulunda konferans salonu, spor salonu ve ana sınıfı kurulması için gerekli tadilatlar tamamlandı, ekipman ve malzemeler satın alındı. Ana sınıfında okul öncesi öğretim öğrencilere verilmeye başladı. Spor salonu sayesinde okul spor takımları oluşturulacak ve hentbol, masa tenisi, futsal ve dart kursları açılacak.”

Ardından açılışta bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım şunları söyledi: “ Trakya Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Süleymanpaşa ilçemiz Karadeniz mahallesinde bulunan Genç Ofis ile Yunus Emre İlkokulu-Ortaokulu hem altyapı hem de donatım olarak zenginleştirilmesi, burada ve yakın çevrede yaşayan ailelere ve öğrencilere pek çok açıdan faydalı olacaktır.

Okulumuzda ve Genç Ofis’te Roman vatandaşlarımızın çocuklarına yönelik yapılan çalışmalar, kayıtlarının eksiksiz yapılmasını ve okullara devamlılığı sağlayacak, erken okul terkinin önüne geçilecek ve daha nitelikli bir eğitim alacaklardır.

Roman Akademesi’nde öğrencilerimizin küçük yaşlarda sporla, sanatla, kültürel ve sosyal etkinliklerle tanışması, hayatlarını olumlu yönde etkileyecek, özgüven kazanmalarını sağlayacak. Spor, sanat, kültürel ve sosyal etkinliklerle ilgilenen çocukların, ruh ve beden sağlıklarının akranlarına göre daha iyi olduğu ve hayatta daha başarılı olduklarını bilimsel çalışmalar ortaya koymuştur. Bu sebeple, Tekirdağ Valiliği olarak kurumlarımızla çocuklarımızın bireysel ve sosyal gelişimi için gereken her türlü desteği vermekteyiz.

Roman Akademesi’nde genç kadınlara ve annelere yönelik pasta ve el sanatları kurslarının açılması, bir meslek edinmelerini de sağlayabilecek. Kadınlarımızın iş hayatına katılması, kendilerini daha özgüvenli ve özgür hissetmelerini sağlayacak ve aile bütçelerine destek olacaklardır.

Bununla birlikte öğrenci, veli ve genç kadınlara yönelik psikolojik sağlamlık ve diğer eğitimlerin verilmesi, daha bilinçli hareket etmelerini sağlayacak, aile bağları güçlenecek, çocukların aile içinde daha iyi bir eğitim almasına destek olunacaktır.

Bu vesileyle, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen Roman Akademesi’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, talimatlarıyla bu ve bunun gibi çalışmaların yapılmasına yol ve yön gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyor, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e ve emeği geçen diğer yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri, Genç Ofis’i ve Yunus Emre İlkokulu-Ortaokulu’nu gezdi.

Ardından Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Eğitimi’ne katılıp belge almaya hak kazanan çocuklara ve velilere belgeleri, Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından taktim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.