‘Çizgizâr Hasan Aycın’ın Kaleminden Kutsal Kudüs ile Yâreli Filistin’e Uzanan Kırk Çizgi’ Sergisi

‘Çizgizâr Hasan Aycın’ın Kaleminden Kutsal Kudüs ile Yâreli Filistin’e Uzanan Kırk Çizgi’ Sergisi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, nam-ı diğer Çizgizâr Rüya Film Okulu’ tarafından düzenlenen ‘Çizgizâr Hasan Aycın’ın Kaleminden Kutsal Kudüs ile Yâreli Filistin’e Uzanan Kırk Çizgi’ Sergisi’nin açılış töreni gerçekleştirdi.

Açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. Murat TAŞAN, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan KOÇER, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet ALVER, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dalila ÖZBAY, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sadık BATTAL, STK Temsilcileri, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN serginin açış konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını şiddetle kınamaktayız. Bu saldırılar, uluslararası hukuku ve insan haklarını açıkça ihlâl etmektedir. Üniversitemiz, bu kanlı sürecin sona ermesi ve bölgenin huzura kavuşması için çaba içerisindedir. Bu kapsamda, Gazze’deki insanlık dışı saldırılara tepki olarak, söz konusu kanlı süreç bitene kadar Üniversitemizde eğlence içerikli tüm etkinliklere ara verilmiştir. Ayrıca Üniversitemize ait işletmelerde ve tesislerde İsrail menşeli ürünler ve İsrail’e destek verdiği bilinen markalar satılmamaktadır. Bu serginin, Gazze ve Filistin konusunda farkındalık oluşturacağına inanıyorum. Bu vesileyle, ‘Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri’nde Karikatür Ödülünün Sahibi de olan Çizgizar Hasan AYCIN’ı tebrik ediyor, serginin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sadık BATTAL’ın konuşmasının ardından Çizgizâr Hasan AYCIN hakkında tanıtım filmi gösterildi. Sonrasında sergideki eserler gezildi. Sergi sonunda TRT Haber ve Anadolu Ajansı da sergi ile ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birer röportaj gerçekleştirdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergi 11 Ocak 2024 tarihleri arasında ziyarete Açık kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.