10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
Bugün 10 Aralık Dünya insan hakları günü
İnsanlık tarihi boyunca medeni dünya, kendi ürettiği değerlerini topyekun
Gazze’de,Suriye’de,Afganistanda,dünyanın dörtbir yanında mazlum coğrafyalarda bomba altına gömdü.
Ey insanlık, ey demokratlar,laikler,hukukçular,gazeteciler,sanatçılar,lobiciler, ey inşa hakları savunucuları, ey kadın hakları savunucuları, ey çocuk hakları diyenler ey çevreciler
Filistin’de bebekler katlediliyor neredesiniz…
Filistin’de kadınlar katlediliyor neredesiniz…
Filistin’de gazeteciler katlediliyor neredesiniz…
Filistin’de insanlık katlediliyor neredesiniz…
Filistin’de hastaneler abluka altına alınıyor ve bombalanıyor neredesiniz…
Filistin’de camiler kiliseler bombalanıyor neredesin…
Filistin’de hayvanlar katlediliyor neredesin…
On yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail, 7 Ekim sonrasındaki süreç ise saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalciler, son 2; süreçte, 13 bine yakını kadın ve çocuk olmak üzere, 17 binden fazla Filistinliyi şehit etti.
Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir ye güvenli değil. Camiiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze’ye yağdırıyor. İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor.İşgalci İsrail rejimi, yaralıların tedavisini dahi engelliyor. Hatta gazzeye’ye yakıt girişini yasaklayarak kuvözdeki bebekleri ve yoğun bakımdaki ağır hastaları ölüme terk ediyor.
Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslarara kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne ya; ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Halkla işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor.

Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan I ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar.
Ve ne hazindir ki ülkemin ticareti İsrail’le devam ediyor. İsrail terör örgütüdür dı terör örgütü ile siyasi ve ticari ilişkiler kesilip atılmıyor.İsrail askerleri yerli içliklerimizle ısınıyor,bizim demir çeliklerimizle savaş aletleri yapılıyor,bizim barutlarımızla kardeşle bombalıyorlar, kadeşlerimizi fiili olarak kurtaramıyorsak bunlara bari müsaade etmeyiı
Bugün 10 Aralık Dünya insan hakları günü,burada ve tüm Türkiye’de Kudüs sevdalıları birlikte İsrail’in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz.Tüm dünyaya insan ve baklanı kutsallığını yeniden hatırlatıyoruz.Ve diyoruz ki İsrail’in yaptıkları yanına kar kalmamalı
Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in a hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya, Gazze kasabı Netenyahu ve onu destekleyen siyonizmin esiri olmuş ülkelerin devlet başkanlarından hesap sormaya çağırıyoruz
Şimdi biz halkların yapacağı en önemli şey olan boykotu yeniden sizlere hatırlatr arkamızda bulunan avm de israili destekleyen firmaların şubeleri var, bunları öyle bir p edelim ki ülkemizden defolup gitsinler.Kardeşlerim Boykot bizim en önemli silahımızdıı destekleyen firmaların mallarını almayarak israile akan maddi kaynakları kurutmaya de edelim savaş bitse de ateşkes olsa da bu işgalci teröristin ençok sevdikleri ekonomik damarlarını kurutalım. Almazsak ölmeyiz alırsak kardeşlerimizi öldürürler.
Son olarak herkese sesleniyor ve diyoruz ki tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir.Bu yapılan soykırımdır soykırım insanlık suçudur.İnsanlık suçunu kınamal herhangi bir fikrin,ırkın dinin değil tüm insanlığın görevidir.
Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm düı vicdanında hapsedilmelidir. Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in ve dünyanın özgürli Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan eylemleri desteklemek hepimizin g< Bizler Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistiı oluncaya kadar’mücadelemizi tüm gücümüzde sürdüreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.