14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

Sağlıklı bir hayat, insanların en temel hakları arasındadır. İnsan sağlığının korunması ve bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması tüm insanlığın ortak hedeflerinden biridir.
Devletimiz, tüm vatandaşlarımızın hayatını sürdürme, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkını her zaman korumuş, desteklemiş ve gerekli çalışmaları yapmıştır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvik ve destekleri ile sağlık alanında ülkemizde büyük bir dönüşüm yaşandı. Sağlık teknolojisi altyapısının hızla iyileşmesi, hastanelerde yatak sayısının artması, ilaç sanayisi alanında yaşanan gelişmeler, farklı alanlarda uzmanlaşan hekim sayısındaki artış bu dönüşümü sağlayan etkenlerden birkaçıdır.
Son zamanlarda sağlık hizmetleri alanında tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de önemli adımlar atıldı.Şehir hastanemiz açıldı, hastanelerimize yeni üniteler eklendi ve sağlık personeli sayımız arttı. Bu gelişmeler sayesinde, vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanmaktadır.
Tekirdağ, sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve yeni açılan hastanelerle sağlık kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. İlimizin donanımlı hastanelere ve başarılı personellere sahip olması sebebiyle, çevre illerden ve yurtdışından pek çok hasta ilimize gelerek sağlık hizmeti almaktadır. Bizler de Tekirdağ’ın sağlık alanında daha iyi seviyelere gelmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.
Deprem bölgesinde hayat kurtarmak ve yaralı vatandaşlarımızı tedavi etmek için ilimizden doktor, hemşire ve diğer sağlık personelleri olmak üzere toplam 443 sağlık personelimiz görevlendirildi.Covid döneminde olduğu gibi deprem bölgesinde deönce insan diyerek depremzede vatandaşlarımızın sağlığı için yorulmadan, fedakârca emek veren sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.
Bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle ifa tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutluyor; iş ve özel hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.