CHP’Lİ YONTAR: FİZİK ÖĞRETMENLERİ ATAMA BEKLİYOR

CHP’Lİ YONTAR: FİZİK ÖĞRETMENLERİ ATAMA BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, fizik öğretmenlerin mağdur olduğunu ve acilen atama beklediğini söyledi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alarak, atama bekleyen fizik öğretmenlerin sorunlarını gündeme getirdi.
Fizik öğretmenlerinin atama bekleyen öğretmenler grubu arasında olduğunu belirten Yontar, “Kadrolu fizik öğretmenlerinin birden fazla okulda görevlendirilmesi, ders saatlerinin fen liseleri hariç diğer liselerde daha az olması, ücretli öğretmen ve farklı branşlardan kadrolu öğretmenlerin fizik derslerine girmesi gibi nedenlerden dolayı fizik öğretmenlerimiz boş bulunan kadrolara yerleşememektedir. Bu öğretmenler özel sektörde bulunan kurs ve kolejlerde çalışmak zorunda kalmakta ya da iş değiştirme yolunu seçmektedir. Buradan sormak istiyorum bakanlığınızın resmi verilerine göre atama bekleyen fizik öğretmeni sayısı kaçtır? Atama bekleyen fizik öğretmenlerimiz için ihtiyaç nispetinde kadro açılması hususunda bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır?” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.