YAHYA KEMAL BEYATLI’NIN VEFATI’NIN 65. YILDÖNÜMÜ ANMA MESAJI

YAHYA KEMAL BEYATLI’NIN VEFATI’NIN 65. YILDÖNÜMÜ ANMA MESAJI

 

Bin atlı, akınlarda çocuklar gibi şendik;

Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!

 

Ak tolgalı beylerbeyi haykırdı: İlerle!

Bir yaz günü geçtik Tuna’dan kafilelerle…

Yahya Kemal Beyatlı

 

“Üç Kemaller Diyarı” Tekirdağ’ın Kemallerinden biri olan, kuvvetli üslubu ve usta söz sanatçılığı ile öne çıkan Yahya Kemal Beyatlı, Türk Edebiyatına ve Türk Tarihine damgasını vurmuş bir isimdir.

Edebiyat öğretmenliği, Tekirdağ ve İstanbul Milletvekilliği ve büyükelçilik görevlerinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı, Türk dili, gelişimi ve Türk tarihi gibi konularda çeşitli dergilerde makaleler yayımlayarak Türk kültür tarihine önemli katkıları olmuştur. Türklüğün özdeğerleri, kimlik arayışı, Türk şiir ve sanatının tarihi gibi konularda derinlemesine incelemeler yapıp, eserlerinde ortaya koyarakMilletimizi bu konularda aydınlatmıştır.

Türk Milletini vücuda getiren kıymetlerin, bin yıllık bir zaman içinde vatan toprağında kan, ter ve gözyaşı ile yoğrulmasından doğduğuna inanan Yahya Kemal Beyatlı, düşünceleriyle pek çok fikir adamı ve şairi derinden etkilemiştir.

Bu günün, Yahya Kemal Beyatlı’nın daha fazla tanınmasına vesile olmasını diliyorum. Vefatının65. yıldönümünde şair, yazar, siyasetçi ve fikir adamı Yahya Kemal Beyatlı’yı rahmetle, minnetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.