Oral Çelikkol Adaylığını Açıkladı

Oral Çelikkol Adaylığını Açıkladı

 

İnşaat Mühendisi Oral Çelikkol CHP Süleymanpaşa ilçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.
Oral Çelikkol adaylığı ile ilgili CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
Adaylık hakkında konuşan Çelikkol, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade etti.
Türkiye’nin iyi idare edilmediği iddia eden CHP Süleymanpaşa ilçe Başkan Adayı Oral Çelikkol, şunları kaydetti;” Hepimizin bildiği gibi Ülke genelinde giderek artan sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Hukuksuzluk, kısıtlanmış özgürlükler, bozulmuş ekonomi, yolsuzluk ve bunlardan da vahimi kuvvetler ayrımının bitmesi ve dolayısıyla yozlaşan siyaset. Kişiler hırslı hatta aşırı egoist olabilirler ancak ülkeyi ve siyaseti idare edenlerin böyle bir lüksü olamaz, olmamalıdır. Ülkenin gidişatını değiştirecek en büyük güç Cumhuriyet Halk Partisi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerdir. Bu gücü doğru zamanlarda ve doğru amaçlar için kullanabilmeliyiz. Partimizin gücü en alttaki sade üyeden en yukardaki yöneticiye kadar karşılıklı saygı ve görev bilinci, aynı zamanda karşılıklı parti içi demokrasinin tecellisi ile mümkündür. Cumhuriyet Halk Partisinde hırsına yenik düşmek hiçbir yöneticinin hakkı değildir. Olamaz. Partimizin önümüzdeki dönemlerde ülke yönetiminde hak ettiği yere gelebilmesi için, hiç kimsenin önünde yada arkasında olmadan ilçe yönetim kurulu başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Hedefimiz tüm yol arkadaşlarımın katılımı ile örgütümüzü çıkabileceği en üst seviyeye çıkarmak olacaktır. Bu uğurda tüm üyelerimizi yapılacak delege seçimlerinde hakları olan seçme hakkını kullanmak üzere delege seçimlerine davet ediyorum. Oy pusulamızın rengi Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin Bayrak rengi olan kırmızıdır.
“Adaylarımızın çıkması çok güzel”
CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar ise CHP Süleymanpaşa ilçe Başkan Adayı Oral Çelikkol’a adaylık sürecinde başarılar dileyerek;” Adaylığında hayırlı olmasını diliyorum. Biz bir araya gelelim. Adaylarımızın çıkması çok güzel. Hep beraber daha da güzel işler yapacağız” dedi.
“Tekrar Belediyeyi Kazanacağız”
CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Özgür Taşmerdivenli ise Süleymanpaşa Belediyesini tekrara kazanacaklarını iddia ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü;” Sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. 3-30 Temmuz arası partimizin delege seçimlerini gerçekleştireceğiz. 5 Ağustos ve 10 Eylül tarihleri arasında da kongremizi yapacağız. Delege seçimlerinin yer ve tarihlerini yakın zamanda duyuracağız. Bildiğimiz kadarıyla 3 adayımız var. Tüm adaylarımıza çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Adaylar partimizin değeri ve zenginliğidir. Bir süreç yaşayacağız. Tüm üyelerimizden tek beklentimiz var. Bu sürecin aile içinde, kardeşçe, dostça, birik ve beraberlik içerisinde, saygı sevgi çerçevesinde yürütmemiz gerekiyor. En şeffaf ve adil bir seçim süreci yürütmek için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Kongrelerden sonra yerel seçim süreci başlayacak. Burada ki herkesin, tüm Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin Süleymanpaşa’yı geri almak için hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Bunu hep beraber yapacağımızdan da eminim. Süleymanpaşa belediye Başkanlığı önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyet Halk Parti’sinin olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

ORAL ÇELİKKOL KİMDİR?

Tekirdağ’lı memur bir babanın 1967 Bursa doğumlu oğluyum. Babamın tayinleri nedeniyle ilkokulu beş değişik okulda, ortaokulu Keşan ve Tekirdağ’daki okullarda tamamladım. Liseye Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi Motor bölümünde başladım. Daha sonra Teknik Lise Makina bölümüne devam ettim. Yıldız Üniversitesi İnşaat Fakültesinden 1991 yılında mezun oldum. İnşaat Mühendisleri Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneğinde yöneticilik görevleri yaptım. Siyasi hayata 1995 yılında Demokratik Sol Parti üyesi olarak başladım. İlçe yönetiminde görev aldım ve 1995-1996 yıllarında ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. Sonraki yıllarda; Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe ve il yönetim kurulu üyelikleri, başkan yardımcılıkları görevlerinde, 2004-2005 yıllarında ilçe başkanlığı, 2009-2014 yılları arasında ise belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundum. Halen Tekirdağ’da serbest inşaat mühendisi olarak çalışmaktayım.
Evli ve iki çocuk babasıyım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.