16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLANDI

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLANDI
Dünya Gıda Günü, Çorlu Meslek ve Teknik Eğitim Lisesi’nde yapılan etkinliklerle kutlandı.
Etkinlikte, gıda ile ilgili sunumlar yapıldı, düzenlenen “Gıda Günü” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi ve hazırlanan stantlar gezildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, yaptığı konuşmada “Gıdaların insanların yaşamında vazgeçilmez bir yere sahip olduğu, yaşanan krizler sürecinde bir kez daha net olarak görülmüştür. Bakanlığımızın devam etmekte olan Gıdanı Koru Kampanyası ile birlikte geniş kitlelere ulaşılmış gıda kayıp ve israflarının azaltılması ile gıda güvenliğinin sağlanması hakkında farkındalık yaratılmıştır.” dedi.
Etkinliğe Çorlu Kaymakamı Murat Eren, İl Müdürü Oktay Öcal, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü, Çorlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü, kurum personelleri ve öğrenciler katıldı.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl, 1945’te kurulduğu tarih olan 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü (DGG) olarak 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Bu yılın teması; “Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma” olarak belirlenmiştir.
Dünya Gıda Günü’nün amacı; Dünya üzerindeki yetersiz beslenmeye, açlığa dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve açlık felaketine karşı devletleri, kurum ve kuruluşları ve insanları harekete geçirmektir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.