PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY `TRAKYA’DA DEPREM RİSKİ’ KONFERANSI VERMEK ÜZERE TEKİRDAĞ’A GELİYOR

PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY `TRAKYA’DA DEPREM RİSKİ’ KONFERANSI VERMEK ÜZERE TEKİRDAĞ’A GELİYOR

Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğinden hareketle depreme hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların deprem bilincini güçlendirmek adına çeşitli organizasyonlar düzenliyor.

Bu kapsamda, deprem alanında önemli çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, ‘Trakya’da Deprem Riski’ konulu konferans vermek üzere Tekirdağ’a geliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Trakya Belediyeler Birliği ortaklığında organize edilen ‘Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ile Trakya’da Deprem Riski Konferansı’ 07 Eylül 2023 Perşembe Günü saat 14:00’te Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

 

TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ DEPREM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

 

Trakya Belediyeler Birliği Müdürü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cemal Ogün Kürümoğlu, “Trakya Belediyeler Birliği olarak deprem konusuna öncelik veriyoruz. Birbirinden değerli bilim insanları, akademisyen ve teknokratların bulunduğu Deprem ve Risk Yönetimi Bilim Kurulu ve Çalışma Grubu oluşturduk. Bu değerli isimlerin deprem konusunda bölgemize çok değerli katkıları olacak. Trakya’daki tüm belediyelerimizin bu konudaki organizasyonlarımızdan faydalanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Yine deprem konusundaki çalışmalarımız kapsamında 07 Eylül Perşembe günü Trakya’da Deprem Riski konulu bir konferans gerçekleştireceğiz. Bu programda herkesin yakından tanıdığı çok önemli ve deneyimli isim Prof. Dr. Şener Üşümezsoy hocamız bizlerle beraber olacak.” dedi.

 

BAŞKAN ALBAYRAK: “DEPREM BÖLGESİNDE YER ALAN TEKİRDAĞIMIZI DEPREME HAZIR HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

 

Tekirdağ’ın deprem bölgesinde olduğu gerçeği doğrultusunda depreme hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Doğal afet risk yönetimi konusunda belediye politikalarını geliştirebilmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hem olası bir deprem anında yapılacaklar hem de öncesinde alınacak önlemler ile ilgili çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Belirli periyotlarda diğer paydaşlarımızla bir araya gelerek deprem yol haritasını oluşturmak için değerlendirmelerde bulunuyoruz. Trakya Belediyeler Birliği’nin organizasyonuyla, deprem konusunda önemli çalışmalara imza artan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy hocamızı Tekirdağ’a getiriyoruz. 07 Eylül 2023 Perşembe Günü saat 14:00’te Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gerçekleştireceğimiz ‘Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ile Trakya’da Deprem Riski’ Konferansına tüm halkımızı davet ediyorum. Depreme hazırlık, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler ve Trakya geneli ile Tekirdağ özelinde bir durum değerlendirmesinin yapılacağı konferansın son derece faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

07 Eylül 2023 Perşembe Günü Saat 14:00’te Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde gerçekleştirilecek olan ‘Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ile Trakya’da Deprem Riski’ Konferansına katılmak isteyen vatandaşlarımız için saat 13:30’da Tarihi Valilik Binası önünden ücretsiz servis kaldırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.