Vali Aziz Yıldırım Repkon Savunma Sistemleri Fabrikası’nda Fabrika İşçileri İle Birlikte İftar Yaptı

Vali Aziz Yıldırım Repkon Savunma Sistemleri Fabrikası’nda Fabrika İşçileri İle Birlikte İftar Yaptı

Vali Aziz Yıldırım, Kapaklı ilçemizde Repkon Savunma Sistemleri Fabrikası’nda fabrika işçileri ile birlikte iftar yaptı.

İftar programında masaları ziyaret ederek işçilerle sohbet eden Vali Yıldırım, işçilerle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İftar programında bir konuşma yapan Vali Yıldırım: “Ramazanınız mübarek olsun. Tutmuş olduğunuz oruçları Rabbim kabul eylesin. İnşallah hayırlısıyla bayrama hep birlikte erişir ve güzel bir bayram yaparız. Yalnız bu senenin Ramazan’ı bildiğiniz gibi biraz buruk. 6 Şubat’ta 11 vilayetimizde meydana gelen deprem hakikaten hepimizi derinden üzdü. Ama bizim coğrafyamız böyle bir coğrafya biz buna her zaman hazır olmalıyız. İnşallah o bölgede yaralar sarılacak, sarılmaya başlandı zaten. İnşallah konutlar teslim edilecek. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlarıyla konutlar bir yıl içerisinde teslim edilecek.

Burada Repkondayız. Sayın Genel Müdürüm az önce konuşurken Repkon hakkında ve yaptıkları hakkında pek çok güzel şeyler söyledi. Bunlar teknik konular. Ama ben şunu anlıyorum bunlardan. Biz ne kadar çok kendimize ait malzeme üretebilirsek, ordumuzun ihtiyacı olan silahı ne kadar çok kendimiz yaparsak, yerli ve milli hale getirebilirsek dünyada daha çok söz sahibi oluyoruz. Ben bunu görüyorum.

Ordumuzun sahip olduğu bundan sonra da sahip olacağı o silahlar, başkalarının da dikkatini çekiyor ve kendilerine çekidüzen veriyorlar. Hareketlerine de, konuşmalarına da çekidüzen veriyorlar. Bizim kimsenin toprağında da, suyunda da gözümüz yok ama hiç kimsenin bizim toprağımızda bizim suyumuzda gözü olmasını da müsaade etmeyiz. Onun içindir ki hem Repkon hem Repkon gibi olan diğer kuruluşlar, Milli Savunma Sanayi Başkanlığı, MKE, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, bunların hepsi bu vatanın bekası için uğraşıyor. İstikbali için uğraşıyor. Gelecekte evlatlarımıza bırakacağımız toprakların güven içerisinde olması lazım. Onlarda güven içerisinde hissetmesi lazım ve bunu sizler başarıyorsunuz. Sizlerin alın teri, sizlerin emeği, sizlerin fedakarlıkları bunu yapıyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Yolunuz, iziniz açık olsun. Yarınlarda daha güzel üretimlerle, bu vatanın, milletin bekasını garantiye alacak, güven içerisinde yarınlara bakabilmeyi temin edecek üretimler yapmanızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

İftar programının ardından fabrikayı gezen Vali Yıldırım, fabrika hakkında Fabrika Genel Müdürü Bayram Usta’dan bilgi aldı.

İftar programına Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Kapaklı Kaymakam Vekili Nazmi Günlü, Repkon Savunma Sistemleri Fabrikası Genel Müdürü Bayram Usta katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.