CÜNEYT YÜKSEL ÖZÜR MESAJI YAYINLADI

CÜNEYT YÜKSEL ÖZÜR MESAJI YAYINLADI

DEĞERLİ VATANDAŞLARIM,
Kamuoyunda yer alan yanlış anlaşılmayı düzeltmek için bir açıklama yapma zaruriyetim doğmuştur.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, hiçbir zaman inandığım mukaddes değerlerime ve davama söz söyletmedim; söyletmeyeceğim.
Festivalimizde sahne alan Melek Mosso ile ilgili olarak, şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki, sanatçının yaptığı paylaşım ve açıklamaları asla tasvip etmedim. Etmem de!
Mosso’nun yayınladığı ilk özür açıklamasından sonra kendisiyle görüştüm. Yapılanı yanlış bulduğumu, kendisinden çok daha içten ve samimi özür bekleyen büyük bir kitle olduğunu, konseri iptal etmenin doğru olacağını ifade ettim.
Kendisi de, yaptığının hata olduğunu, bu nedenle çok üzgün olduğunu, halkın karşısına çıkıp, sahneden net bir şekilde özür dilemek istediğini; yapılacak konseri ‘milletimizle kucaklaşma ve özür fırsatı’ olarak gördüğünü söyledi.
Bu görüşmeden sonra; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunda önemle üzerinde durduğu “milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği” vurgusunu göz önünde bulundurarak, konseri iptal etmenin, toplumsal ayrışmayı körükleyen bir eylem olacağı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık.
Konser gecesi, sahne alan Mosso, ilk şarkısından sonra yüzbinlerce kişinin önünde, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek özür dilemiştir.
Ayrıca bilinmesini isterim ki, özür sonrasında sahnede yaşananlar, sahne öncesindeki duygu yoğunluğunun yansımasıdır. Bundan dolayı üzdüğüm veya kırdığım teşkilat mensuplarımız varsa her birinden özür diliyorum. Lütfen hakkınızı helal edin.
Değerli Hemşehrilerim,
2 milyondan fazla misafiri ağırladığımız şehrimizde, 57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin, birlik, beraberlik ve huzur ikliminde en ufak bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanması en büyük tesellimizdir.
Saygılarımla.
iri-‘
S(U Cunâjl\ AN?AŞA
v BELEDİYE
‘”(ifM I BAŞKANI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.