TEKİRDAĞ DEPREME HAZIR MI

TEKİRDAĞ DEPREME HAZIR MI

Tekirdağ Kent Konseyi tarafından Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘TEKİRDAĞ DEPREME HAZIRMI’ paneli Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezide yapıldı. Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Ezc Berrin Başol yaptığı konuşmada ‘Sayın Valim Asalet KARABULUT, Sayın Milletvekilim Nurten YONTAR, Sayın Milletvekilim İlhami ÖzcanAYGUN,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir ALBAYRAK,İl Kültür Müdürüm Sayın Ahmet HACIOĞLU,AFAD yetkilileri,Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Sayın Yasemin ERTAŞ, Malkara Kent Konseyi Başkanı Sayın Hasan AKÇAY, basınımızın temsilcileri ve kıymetli konuklarımız;
Kent Konseyimizin etkinliğimize Hoş Geldiniz,

Tekirdağ Kent Konseyimiz kurulduğu 2015 yılından bu yana kentimizin Kültürel, Sosyal, Ekonomik, Doğa ve Tarihi konularda, Halkı Aydınlatıcı, birçok çalışmalar yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Bir yıl içinde Kent Konseyimiz 17 adet Sosyal etkinlik gerçekleştirmiştir.
6 şubat2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza; Allahtan rahmet, yaralılarımızı şifalar diliyorum. Dünyanın en hareketli deprem kuşakları üzerinde bulunan ülkemizde, vatandaşlarımızın evde, okulda, işyerlerinde, gece-gündüz depreme karşı hazırlıklı olmaları için yapılacak etkinlikler ile farkındalık sağlamak önceliğimiz olmalıdır. Ayrıca ilimizde deprem ile ilgili neler yapıldığını ve yapılabilecekleri sizlerle paylaşmak adına bu etkilikte bir araya gelmek istedik.

99 Gölcük depremi üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen Türkiye bir kez daha depreme hazırlıksız yakalanarak çok sayıda canını kaybetti. Ayrıca hem bölge hemde ülke ekonomisi ağır hasar almıştır.
Beklenen Marmara ve İstanbul depreminin de bu boyutta bir afete dönüşmemesi için başta kamu kurumları olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarının sorumluluğu yanında toplumunda önceliği deprem olmalıdır.

Afetlere dayanıklı şehirlerimiz için hep birlikte hareket ederek seferber olmalıyız.
Bünyemizde bulunan Kadın Meclisi,Engelli Meclisi, Çocuk Meclisi , Tarih-Kültür,Çevre ve Ekoloji, Fotoğrafçılık, Bağımlılıkla Mücadele, Doğal Afet Çalışma Guruplarıyla kentimizin en önemli STK’larından biridir.Kent Konseyimiz bugün, Deprem konusunu gündemde tutmak, yapılanları ve yapılacakları konuşmak üzere, TEKİRDAĞ DEPREME HAZIR MI? Konulu yeni bir çalışmaya imza atmaktadır.

Tekirdağ Kent Konseyimiz; bilim, ortak akıl çerçevesinde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi ”en hakiki mürşit bilimdir, fendir” sözünden hareketle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Jeoloji Mühendisleri, İnşaat Mühendislerive Mimarlar Odaları ile birlikte çalışmalar yürütmektedir.

Doğal Afet Çalışma Gurubumuza, Çok Değerli Konuşmacılarımıza ve etkinliğimizin düzenlenmesine katkıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir ALBAYRAK’a en içten duygularımızla teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Çalışmalarımızın başarılı ve faydalı geçmesini temenni eder, hepinize saygılarımı sunarım.dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.