Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesinin Akredite Olan Lisans Programlarına ZİDEK Akreditasyon Sertifikaları Törenle Verildi

Tekirdağ NKÜ Ziraat Fakültesinin Akredite Olan Lisans Programlarına ZİDEK Akreditasyon Sertifikaları Törenle Verildi

Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) tarafından akredite edilen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Lisans Programı, Bitki Koruma Lisans Programı, Tarımsal Biyoteknoloji Lisans Programı ve Zootekni Lisans Programı için Akreditasyon Belgeleri takdim töreni Rektörlük Senato salonunda düzenlendi.

Törene Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (ZAK) Başkanı Prof. Dr. İsmail KARACA, Dekanlar, Tekirdağ NKÜ Senato Üyeleri, Akredite olan Bölümlerin Başkanları, akademik ve idari personel katıldı.

Törende Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, gerek kurumsal gerekse eğitim programları olarak akreditasyonun eğitim kalitesinin artırılmasındaki önemini vurgulayarak, akreditasyon belgesi almaya hak kazanan lisans programlarının sorumlusu Bölüm Başkanlarına ve öğretim üyelerine emek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

ZAK Başkanı Prof. Dr. İsmail KARACA da Tarım Bilimleri alanında eğitim veren 47 kurum arasında ilk 5’in içinde akredite olan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Lisans Programlarının önemli bir başarıya imza attığını belirterek başarılarının devamını diledi.

Dekan Prof. Dr. Sezen ARAT ise üç buçuk yıllık bir hazırlık sürecinin ardından başarıya ulaşan dört Lisans Programında görev alan ve sürece katkı vermiş öğretim üyelerini tebrik ederek, fakültenin diğer lisans programlarının da en kısa sürede belgelerini almak üzere hazırlık yaptığını belirtti.

Tören, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elman BAHAR, Bitki Koruma Bölüm Başkan Vekili Prof. Dr. Gassan KÖKLÜ, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen ARAT ve Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Ersin ŞAMLI’ya sertifikalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.