Tiyatrocu gençler Ata’nın huzurunda

Tiyatrocu gençler Ata’nın huzurunda
blank

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Şanlı Tarihini Sahneye Taşı Liseler Arası Tiyatro Yarışmasına katılan genç sanatçılar, öğretmenleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

YARIŞMAYA KATILAN TÜM OKULLAR GEZİDE YER ALDI

Yarışmaya katılan dört okulun tamamı, dereceye giren okullara verilen diğer ödüllerin yanı sıra, Ankara gezisi ödülünden aldıkları dereceye bakılmaksızın yararlandırıldı. 62 öğrenci ve 15 öğretmen, Anıtkabir ziyaretini de içeren Ankara gezisine çıktı.

REHBER EŞLİĞİNDE ANKARA GEZİSİ

Şanlı Tarihini Sahneye Taşı Liseler Arası Tiyatro Yarışmasında kıyasıya yarışan genç tiyatrocular, bu kez rakip olarak değil yan yana Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktılar. Rehber eşliğinde gerçekleşen Ankara gezisinde, önemli tarihi ve kültürel yerleri gezen sanatçı adayları, eğlenceli bir yolculuk gerçekleştirmiş oldu.

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA 19 MAYIS’TA ANITKABİR GEZİSİ

Öte yandan; Süleymanpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda üniversite sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerin için de Ankara gezisi organize edecek. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üniversite adaylarına verilen ücretsiz gerçek sınav atmosferinde yapılan sınav simülasyonları, sınav hazırlık kitaplarında büyük indirimler, Paşa Öğrenci Kart ile aylık ücretsiz internet ve Paşa Kafelerde geçerli harçlık gibi desteklere ek olarak düzenlenen Ankara ve Anıtkabir gezisi, 19 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek.

“GENÇLERİMİZE ÇOK GÜVENİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşa’mızın gençlerine çok inanıyor, çok güveniyoruz. Sanatta, bilimde, eğitimde ve her alanda önce Türkiye sonra dünya çapında önemli işlere imza atacak, bilgili, donanımlı ve aynı zamanda milli değerlerine, tarihine aşina, sahip çıkan bir nesil yetişmesi için de elimizden gelen desteği ve olanağı seferber ediyoruz. İlkokul öğrencilerimize yönelik resim, ortaokul öğrencilerimize yönelik fotoğraf ve lise öğrencilerimiz için tiyatro yarışmaları düzenliyor ve değerlerimiz üzerine düşünmelerini, üretim yapmalarını, sanatla haşır neşir olmalarını teşvik ediyoruz. Spor müsabakaları organize ediyoruz. Tiyatro yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimizi de kazanan, kaybeden ayırmadan geçen yıl ata topraklarımız olan Selanik’e, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu eve, bu yıl da Anıtkabir’e, ebedi istirahatgâhına götürdük. Üniversite sınavına hazırlanan gençlerimizi de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızda yine Ankara’ya götüreceğiz. Hem sınav öncesi öğrencilere moral olması hem de milli bayramlarımızın gençlerimiz nezdinde hak ettiği değeri görmesi amacıyla bu geziyi düzenledik,” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.