7. HASAT BAYRAMI TEKİRDAĞ M.EREĞLİSİ TÜRKMENLİ MAHALLESİNDE YAPILDI

7. HASAT BAYRAMI TEKİRDAĞ M.EREĞLİSİ TÜRKMENLİ MAHALLESİNDE YAPILDI

7. HASAT BAYRAMI TEKİRDAĞ M.EREĞLİSİ TÜRKMENLİ MAHALLESİNDE YAPILDI

7. Hasat Bayramı kutlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hasat Bayramı düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Marmara Ereğlisi ilçesi Türkmenli Mahallesinde 7. Hasat Bayramı programı düzenledi.
Programda konuşan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata Bol Bereketli hasatlar dileyerek, şunları kaydetti;” İnşallah Yangın ve SEL gibi felaketleri yaşamayız. Tarım Kredi şu anda alım yapmıyor. Bakan düzeyinde yapılan görüşmede Tarım Kredi Kooperatifi Bayramdan sonra Buğday ve Arpa alımına başlayacak.”

“Tekirdağ Tarım ’da Türkiye 1. Si”

Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Tekirdağ’ın tarımda Türkiye genlinde önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü;” Tekirdağ, Türkiye’de tarım ve hayvancılıkta önemli bir yerdedir. Tekirdağ arazisinin Yüzde 68,5’nu tarımda kullanan Türkiye’de 1. İldir. Bizim kadar topraklarını tarımda kullanan başka bir il yok. Tekirdağ Buğday Üretiminde Türkiye’nin yüzde 5’ini karşılıyoruz. Ayçiçeğinin yüzde 33’ü, Kanola’nın yüzde 65’i, Üzümün Yüzde 3’ü, Pirinci Yüzde 8’i Arpanın ise yüzde 6’sı Tekirdağ’da üretiliyor. Tekirdağ aynı zamanda hastalıktan arınmış bir bölgedir. Tekirdağ’dan hayvan çıkıyor ama Tekirdağ’a dışarıdan hayvan girmiyor. Günde ise Bin Ton üst üretiyoruz. Tarım topraklarımızı iyi korumak için çalışıyoruz. Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun TBMM’de Tarım komisyonunda görev alıyor. Tekirdağ tarım kesimiminim haklarını mecliste çok iyi savunuyor.”
“Biz tarıma ne kadar destek versek azdır”
Tarıma her zaman destek vermeye hazır olduklarını da ifade eden Albayrak;” Biz göreve 5 yıllığına seçildik. Ve önümüzde 10 Ayımız daha var. 10 Ay boyunca halkın bize vermiş olduğu yetkiyi en güzel şeklinde değerlendireceğiz. Halkımıza vermiş olduğumuz sözlerin hepsi teker teker yerine getireceğiz. Tarım konusunda ki tüm projeler destek vermeye hazırız. Tekirdağ’da tarım konusunda uzun yıllardır bir ihmalkarlık var. Biz tarıma ne kadar destek versek azdır. Biz 325 Bin dönem mera alanını 125 Bin Dönümünü ıslah ettik. 40 milyon kilodan fazla ot elde ettik. Hayvanlığa kaba yem olarak bedava verdik. Tekirdağ’da arıcılığı da destekledik. Tekirdağ Tarım ve Hayvancılıkta Türkiye’nin başkentidir” şeklinde konuştu.
“Bir an önce alt yapımızı yapmak zorundayız “
Marmara Ereğlisi’nin alt yapısı hakkın da konuşan Albayrak,” Kışın 28-30 Bin olan Marmara Ereğlisi’nin nüfusu tatil dönemlerinde 400 Bin kişiye ulaşıyor. Kışın günde 30 Ton çok çıkarken yaz tatil dönemlerinde 500 Ton çöp çıkıyor. Bizim bu bölgede hizmetlerimizi çoğaltmamız gerekiyor. Suyu ise dikkatli kullanmalıyız. Maalesef Alt yapımız yok. Bir an önce alt yapımızı yapmak zorundayız” dedi.
“Kendi Çiftçimizi Yerle Yeksan Ediyoruz”
Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise Hükümetin tarım politikasını eleştirerek, şunları kaydetti;” 7. Hasat Bayramının Başta Tekirdağ’ımız olmak üzere Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Süleymanpaşa ’da lisansı depo önünde Ukrayna, Moldova ve Polanya’dan damperli tırlarla Ayçiçeği gelmiş. İthalatçı firma Süleymanpaşa’daki depolara mal bırakıyor. Çünkü onlarda bizim Çiftçimiz gibi Ayçiçeğinin fiyatını sizler gibi beğenmemiş. Çiftçimizin alın teri olan Ayçiçeği hasatta Trakya Birlik 12 kusurdan alıma başladı. ancak Trakya Birlik ve Çiftçi ortada bırakıldı. Rusya ve Ukrayna’dan gemiler geldi ama benim çiftçimin gemileri battı. 12 lira ve üzerine çıkan Ayçiçek 8-9-10 TL’ye indi. Depolarda hala Ayçiçek var. TMO alım yapamıyor yer yok. Lisanslı depolar dolu. Limanda buğdayla dolu gemiler var. Hasat Döneminde sen ürün getiriyorsun. Bu çiftçinin hali ne olacak. Biz savaşta olan Rusya ve Ukrayna çiftçisini mutlu ediyoruz ama kendi çiftçimizi yerle yeksan ediyoruz.”

“Belediyemiz Çiftçimize destek vermeye devam ediyor”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin tarıma vermiş olduğu destekler hakkında da konuşan Aygun, sözlerini şöyle sürdürdü;” Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise çiftçimize kendi imkanları doğrultusunda destek vereye devam ediyor. Buğday hasarımız inşallah bereketli olur. Buğday Ülkemizin çimentosudur. Beslenmemizi buğdayla sağlıyoruz. İnşallah buğday üreticimizin yüzü güler. Üreticilerimiz inşallah hak ettiği kazancı elde eder. İnşallah Rusya-Ukrayna çiftçisinin değil bizim çiftçimizin yüzü güler.”
Konuşmaların ardından üreticilere çekilişle tarımla ilgili çeşitli hediyeler verildi.
Hediye dağıtım töreninin arından protokol üyeleri bir tarlaya girerek, biçerdöver ile ekinleri biçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.