CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı:

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı:

“Bugün, ulusal egemenliğimizin simgesi, Anadolu’nun emperyalizme karşı ilk kalp atışı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yılını ve tüm dünya çocuklarına Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

Bundan tam 103 sene önce, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan aydınlanma ışığı, 23 Nisan 1920’de egemenliğin halka geçişinin de temellerini oluşturdu. 23 Nisan, ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliği Saray’dan alıp halka devreden, egemenliğin tek tek her bir ferdi ile ulusa ait olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir. Samsun’da, Erzurum’da, Sivas’ta kıvılcımlanan bu direniş ruhu, Ankara’da koca bir yangına dönüştü. 103 yıl önce bugün açılan Büyük Millet Meclisi kapılarının ardında, bu topraklarda egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescil edildi.

103 yıl önce Atatürk önderliğinde, diz çökmeyi bilmeyen bir halkın onuru için başlayan mücadele, bu topraklara biçilmiş ateşten kefeni yırtarak günümüz Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı. 23 Nisan, o günden sonra halkın iradesinden başka bir gücün olamayacağını kabul eden, emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nı yöneten iradenin adıdır. 23 Nisan, teslim olmayı reddeden bir milletin direnişi ve dirilişidir. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden zincirlerini kıran bir milletin kaderini kendi ellerine alışının simgesidir.

Ülkemizin demokrasisi aradan geçen 103 yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin öncülüğünde birçok zorluğa göğüs germiştir. Ulusal egemenlik ve Cumhuriyet değerleri için mücadele eden milletvekillerinin mücadelesi, her kırılma noktasında milletimize yol göstermiştir. Ancak son yıllarda Cumhuriyetimizin değerleri bilinci ve sistematik bir biçimde erozyona uğratılmıştır. İktidar tarafından 23 Nisan’ın ruhunu oluşturan “Ulusal egemenlik” kavramıyla bağdaşmayan tek adam rejimi hakim kılınmaya çalışmaktadır.

Halkın iradesi ile yönetimde olduğunu unutan, “tek adam” ve “tek irade” arzusu içinde olanlar, yürüttükleri yanlış ekonomi politikalarının getirdiği ekonomik krizin sorumluluklarını üstlenmemektedirler. Kendi çıkarları için vatandaşın sorunlarını görmezden gelenlere yine en iyi cevabı vatandaşlarımız verecektir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve ilelebet öyle kalacaktır!

Kimsesizlerin kimsesi ve Cumhuriyetin savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi ise bu ülkenin en büyük güvencesi; işsizlerin, emeklilerin, esnafın, çiftçinin, öğrencinin de umudu olmaya devam edecektir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Gazi Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Büyük Atatürk’ün de en büyük eserim dediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yılında tüm ulusumuzun ve özellikle çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.