“19 Mayıs’ta Arka Deniz Açılıyor”

“19 Mayıs’ta Arka Deniz Açılıyor”

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, 19 Mayıs tarihinde arka Denizin alınacağının müjdesini verdi.
Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Çalışan gazeteciler günü ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ata, basının önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti;” Hep birlikte İlçemize katkı sağlıyoruz. İlçemizin sorunlarını birlikte çözüyoruz. Bizim göremediklerimizi bizlere gösteriyorsunuz. Dolayısıyla bizlere yol gösterici oluyorsunuz. Sizlerin söyledikleri bizim için geçerli olan önemli hususlardır. Gazetecilerle birlikteliğimiz her zaman devam edecek. Değerli Basın mensuplarımız, sesimizi halkımıza duyurmada en önemli gücümüzdür. Sizler çalışmalarınızla toplumu aydınlatan birer ışıksınız. Siz ne kadar güçlü olursanız bizlerde yolumuzu o kadar net görürüz. Bir anlamda siz bizim elimiz dilimiz ve sesimizsiniz. Göreviniz halkın bilgi almasını sağlamak. Bu görevi de yerine getirebilmemiz için biz elimizden geleni yapacağız Her gün binlerce habere imza atarak, bunları toplumla buluşturan kamuoyuna yön veren gece gündüz demeden çalışan siz değerli basın mensuplarının gününü kutluyor ve başarılar diliyorum.”
“Büyük Bir Katkıları Yok”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ata, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Marmara Ereğlisi’ne yeterli katkı sunamadığını iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;” Büyükşehir Belediyesinin ilçemize büyük bir katkıları yok. Otogar açılışı 8 yıl sonra yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ile bir takım ortak çalışmalar yürütüyoruz. Ancak Büyükşehir Belediyesi bazı projelerimizde bize engel çıkarıyor. “
“Turizm Alanlarına Genişletiyoruz”
Marmara Ereğlisi’nin bir turizm kendi olduğuna da dikkat çeken Ata, sözlerini şöyle sürdürdü;” Ereğli’de ki turizm alanlarına geliştirmek için projeler hazırladık. Arka Deniz 19 Mayıs tarihinde açacağız. Projeler bittiğinde halka sunacağız. Devamlı deniz suyunun ölçümlerini yaptırıyoruz. Yaptırdığımız ölçümlerde denizimiz temiz çıkıyor. Marmara Ereğlisi’nde 5 tane plaj projemiz var. Bu plajlarımızı da düzenledikten sonra Mavi Bayrak almak için müracaat edeceğiz”
“1 yıl içinde çalışmalar bitecek”
Doğan gaz çalışmaları hakkında da bilgi veren Ata;” Doğalgaz çalışmaları Marmara Ereğlisi’nde yüzde 90 oranın bitti. 1 Yıl içinde Marmara Ereğlisi’nde doğal gaz çalışmaları bitmiş olur ”dedi.