Tekirdağ’da Ramazan ve Zekât İyilik Buluşması Düzenlendi

Tekirdağ’da Ramazan ve Zekât İyilik Buluşması Düzenlendi

Tekirdağ’da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla İl Müftülüğünün ev sahipliğinde, İsmail İpek Konferans Salonunda “2023 Ramazan ve Zekât İyilik Buluşmaları” düzenlendi.

İftar programına Diyanet Akademi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, ‘‘TDV, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu bağlamda İl Müftülüğü olarak geçen yıl kurulan TDV Kadın Kollarımız öncü olarak aramıza katıldı. Bölgemizde üniversite okuyan gençlerimizin yoğun olarak kaldığı Değirmenaltı mahallesinde bir ay kadar önce açtığımız Diyanet Gençlik Merkezimizde her gün yüz kadar öğrencimize iftar veriyoruz. Bizler başta Tekirdağ’ımız olmak üzere ülkemizin maneviyat ordusuyuz her daim çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz. İftara katılan Depremzede ailelerine, İftara katılan iş insanlarına, tüm hayırsever vatandaşlarımıza ve bu programa katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor ve tekrar sizlerle buluşmayı Rabbimden niyaz ediyorum.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı.

İftar yemeğinden sonra Diyanet Akademi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş konuşmasında ‘‘Bizleri bu dünyaya Müslüman bir Anne Baba’dan getiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah’u Teâlâ’ya şükürler olsun, Dini mübîn-i İslam’ı bizlere öğreten, yaşatan Peygamber Efendimize ve siz kıymetli kardeşlerimize selam olsun. Sözlerimin başında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın selam ve hayır dualarını sizlere iletmek istiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ramazan ayında bütün şehirlere ulaşıp iftar sofralarına ortak oluyoruz. Ramazan aynı zamanda bir mekteptir, Risalet ayıdır, oruç, zekât, mukabele ve teravih ayıdır. Her yönüyle Rabbimizin ilahi bir lütfudur. Ramazanın getirdiği nimet ve bereket ile nefsimizi hem bu dünyaya hem de ahirete hazırlarız. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yurdun her köşesinde gayretle çalışıyoruz, tüm Dünyada Karaçi’den Arakana, Orta Asya’dan Afrika’ya, mavi yelekliler olarak yarınlara koşuyoruz, derdi olanlara dert ortağı okuyoruz, yeri geliyor yardımlarınızı, yeri geliyor selamlarınızı götürüyoruz, Cenabı Hak birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Kahramanmaraş merkezli yaşamış olduğumuz bu kadar büyük bir depremin ardından milletçe hızlı bir şekilde ayağa kalktık. Bizler insanlar olarak yeryüzünde Rabbimizin halifesiyiz, amacınız emanetlerinizi, hakkıyla yerlerine ulaştırmaktır. Sizlerin hayırlarınıza, yardımlarınıza aracılık ediyoruz, Dünyanın dört bir tarafına ulaştırıyoruz. Bu vesileyle bu programı düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ediyorum, geceniz mübarek olsun’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.