Otizm Farkındalık Günü Programı Düzenlendi

Otizm Farkındalık Günü Programı Düzenlendi

Otizmin tanınması, toplumsal duyarlılığın artırılması ve farkındalık sağlamak amacıyla Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Otizm Farkındalık Günü Programı düzenlendi.

Programa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Sahil Güvenlik 88 Komutanı SG Yüzbaşı Burak Akanpınar, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ülkü Uslu otizmli bireyler, öğretmenleri ve aileleri katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Sonrasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan; “ Otizm, artan yayılım hızıyla kuşkusuz yaşadığımız dönemin en önemli insani sorunlarından biri haline gelmiştir. Bu nedenle otizmli bireylerin fark edilmesi ve onların toplumun tüm kesimlerince kabul görüp tam anlamıyla bir farkındalık oluşturulması için Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan tarihi Dünya Otizm Farkındalık Günü ve ayrıca bununla birlikte Nisan ayı da Dünya Otizm Farkındalık Ayı olarak ilan edilmiştir.

Toplumun yediden yetmişe tüm kesimleri; kendilerinden farklı gelişim gösteren otizmli bireylere, yaşamın her safhasında pozitif, kabullenici, destekleyici ve onların hayatlarını her yönden kolaylaştırıcı tutum ve davranışlarla yaklaşarak var olan farklılıkların sorun olmaktan çıkması adına gerekli tüm adımları atmakla yükümlüdürler.” dedi.

Akabinde otizmli bireyler öğretmenleri eşliğinde şiirler okudular ve şarkılar söylediler.

Programın ardından Vali Aziz Yıldırım, otizmli bireylerin yapmış oldukları resim ve el işlerinin sergilendiği stanları gezdi ve stanttaki öğretmenlerle sohbet etti. Otizme dikkat çekmek amacıyla platform üzerine el baskısı yaptı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.