CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj:

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj:

18 Mart Çanakkale Zaferi, bir milletin hür yaşamak için canı pahasına yazdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünün hafızalara kazındığı, tarihin gördüğü en büyük mücadelenin adıdır Çanakkale Zaferi.

Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü, büyük bir gurur ve heyecan ile anıyoruz. Bu zafer, aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar Grubu Komutanı olarak görev aldığı, Çanakkale Muharebesi’nde mücadelesiyle kahramanlaştığı bir dönüm noktasıdır.

Bu destanın ardından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.

Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan yurt toprakları, bizlere şehitlerin ve gazilerin emanetidir. Büyük Önder’in de söylediği gibi, “Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğine yön veremez.” Bir milletin tarihi, onun yarınlarına ışık tutacak kılavuzdur. Şanlı tarihimizin destansı mücadeleleri daima yolumuzu aydınlatacak. Bugün kutlu zaferimizi gururla anarken gelecekte de aziz vatanımıza aynı kararlılıkla sahip çıkacağız.

Ulusumuz, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.