Tekirdağ’da Kütüphanelerdeki kitap sayısı 829.117’ye yükseldi.

Tekirdağ’da Kütüphanelerdeki kitap sayısı 829.117’ye yükseldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında yapımı tamamlanan 163 yeni kütüphaneyle birlikte Tekirdağ’da kütüphanesiz okul kalmadı. Ayrıca mevcut kütüphanelerin de zenginleştirilmesiyle birlikte kitap sayısı 829.117’ye yükseldi.

Okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sn. Emine Erdoğan’ın himayesinde ülke genelinde ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi ile ülke genelinde kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula yeni kütüphane yapımı tamamlanarak Türkiye’de kütüphanesi olmayan okul kalmadı. Proje kapsamında Bakanlığımızca; kütüphanesi olmayan tüm okullarımıza kütüphane kurulması, mevcutların modem bir görünüme kavuşturulması, içeriklerinin zenginleştirilmesi ve güçlendirilmesi sağlandı. Bu çerçevede Tekirdağ’da Kütüphanesi bulunmayan 163 okula kütüphane kurulumları yapılarak 11 genelinde tüm okulların kütüphaneleri tamamlanmış oldu. Projeyle birlikte Okul Kütüphaneleri çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağı merkezlere dönüştürülerek öğrenme ortamları bakımından zengin bir içeriğe kavuşturulmuş oldu.

Tekirdağ genelinde planlamaya alınan 163 yeni kütüphanenin tamamı meslek liselerimizin atölyelerinde tasarlandı, üretildi ve kurulumları tamamlanarak öğrencilerimizin kullanımına hazır hale getirildi.