Rhofa Enerji Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Açılışını Yaptı

Rhofa Enerji Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Açılışını Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ve Vali Soytürk Rhofa Enerji Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Açılışını Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ve Valimiz Sayın Recep Soytürk, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Rhofa Enerji Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Çerkezköy OSB’deki yeni yatırımını açtı.
Bakan Kacır ve Vali Soytürk fabrika girişinde Rhofa Enerji Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir tarafından karşılandı.
Açılışta konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Akdemir açılışı yapılan yatırımın ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Ardından konuşan Vali Soytürk; “ Tekirdağımızın nüfusu 1.167.059’dur. Bu Türkiye nüfus sıralamasına göre 18. Sırada olduğumuz anlamına geliyor. Ama sanayi bakımından ele aldığımız zaman yeri 4’üncülük ile 10’uncu sıra arasında değişiyor. Örneğin sanayide doğalgaz kullanımında 4’üncü sıradayız. Elektrik kullanımında 5’inci sıradayız. Ya da şehrin nüfusunun sanayi alanında oranına bakıldığında Türkiye’de ilk 2’deyiz. Yani şehrimiz aslında bir sanayi şehri ve sanayicilerimiz, yatırımcılarımız çalışıyor, üretiyorlar. İstihdam sağlıyorlar, cari açığı kapatıyorlar, müteşekkiriz. Bugün Sayın Bakanımızın gelmesi ile hem şehrimizdeki sorunları hem de güzellikleri kendisine aktarmak istiyoruz. Bugün açtığımız fabrika ile yenilenebilir enerji konusunda, ciddi bir ihtiyaç olan alanda Tekirdağ’da neler yapıldığını gösterme fırsatı da buluyoruz. Bu bizi heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Ben başta yatırımcımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, yatırımın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Bakan Kacır açılış töreninde yaptığı konuşmasında; “Rhofa Enerji Fabrikasının açılışı töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyor, her birinizi sevgi ile saygı ile muhabbetle selamlıyorum. Yeşil dönüşüm ve enerji bağımsızlığının öneminin her geçen gün arttığı bir dönemdeyiz. Aynı zamanda karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik küresel hedeflerin olduğu bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin yenilenebilir enerji teknolojilerinde üretim ve ihracat yetkinliklerine güç katan bu tesisin ülkemize, milletimize ve enerji sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 16 bin m2 alanda, yıllık 500 bin panel üretim kapasitesine sahip bu tesiste ülkemizin güneş panellerinde mevcut üretim kabiliyetlerini bir adım öteye taşıyoruz. Ülkemiz hali hazırda güneş paneli üretiminde Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü konumda. Fakat hedefimiz ülkemizin üretim kabiliyetlerine her geçen gün yenilerini ekleyerek daha üst sıralara tırmanmak. Sözlerime son verirken bugün açılışı gerçekleştirilen tesisimizin kurulumunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tesisin sektörümüze, şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, yatırımcılarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı, bereketli, bol kazançlar temenni ediyorum.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleştirilerek tesisin açılışı yapıldı.
Ardından Bakan Kacır ve Vali Soytürk, tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Açılış Töreni’ne Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır, Valimiz Sayın Recep Soytürk, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, ptorokol ve Rhofa Enerji Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir ve firma yetkilileri katıldı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.