Avukatlar günü kutlandı

Avukatlar günü kutlandı

 

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Süleymanpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, anıta çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Av. Egemen Gürcün, avukatlık mesleğinin saygınlığının korunması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 

Avukatların sorunlarını dile getiren Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün; “Nitelikli bir hukuk eğitimiyle hem mesleğimizde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin artırılmasını istiyoruz. Yalnızca Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı değil, staj sonrasında Avukatlık Meslek Sınavı istiyoruz. Avukata yönelik şiddetin son bulmasını, şiddet faillerinin en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını istiyoruz. Kamu avukatlarının özlük haklarının kanunla düzenlenmesini istiyoruz. CMK Ücret Tarifesi’nin avukatın emek ve mesaisini karşılayacak düzeyde olmasını istiyoruz. Mesleki faaliyetimizin temeli olarak yargı bağımsızlığının tesisini, hukukun üstünlüğü ilkesine uygun hareket edilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mesleğin itibarının korunması gerektiğini dile getiren Gürcün; “Stajyer avukatlar için Hazine’den karşılanan ücret istiyoruz. Adli yardım ödeneklerinin artırılmasını istiyoruz. Başta CMK ve adli yardım ödemelerinde olmak üzere, avukatlık hizmetleri için KDV indirimi istiyoruz. Avukatlık mesleğinin iş alanlarının daraltılmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Kişisel verilerin korunması vb. gerekçelerle mesleki faaliyetlerimizin engellenmemesini istiyoruz. Baroların gelirlerinin artırılmasını sağlayacak hukuki mekanizmaların hayata geçilmesini istiyoruz. Bağlı çalışan avukatların hukuki statülerinin güvence altına alınmasını istiyoruz. Avukatın tekel hakkını olduğu kadar yurttaşın adil yargılanma hakkını da ihlal eden hukuka aykırı faaliyetlere son verilmesini istiyoruz. Yargının kurucu unsurları arasında eşitlik, savunma makamı için adil bir temsil gücü istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Törene Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve baro avukatları katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.