Tekirdağ’da 87 Firma Listeye Girdi

Tekirdağ’da 87 Firma Listeye Girdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) bu yıl 21.’sini gerçekleştirdiği “Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçı Firması 2022” araştırmasının sonuçlarına göre Tekirdağ il genelinde 87 firma listede yer aldı.

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, yaptığı açıklamada; “Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2022 yılına ilişkin yapılan “Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçı Firması” arasında yer alan Tekirdağlı firmalarımızla gurur duyuyor, firmalarımızı ve çalışanlarını kutluyorum.” dedi.

 

Günay; “Bütün ihracatçı şirketlerimiz yurt dışı pazarlarda daha güçlü yer alabilmek için büyük emek harcıyor. İhracatın kalkınmada ne denli önemli bir faktör olduğunun farkındayız. 87 firmanın listeye girmesi bölgemizin üretim ve istihdamdaki gücünün en büyük örneğidir. Şehirlerin ve bölgelerin rekabet ettiği günümüzde; Tekirdağ’ın üretim gücü ile de rekabette öne çıkan iller arasında yer alıyor olmasından ne kadar gurur duysak azdır. Mevcut pazarlarla yetinmeyen firmalarımız alternatif pazarlar bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de bu konuda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak dış ticaret istihbarat merkezimiz ve ihracat destek ofisimiz ile firmalarımıza destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.