18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü Münasebetiyle Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü Münasebetiyle Çelenk Sunma Töreni Yapıldı

Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.

Törende Şehitlik Defteri’ni imzalayan Vali Soytürk şu ifadeleri kullandı:

Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve İstiklal Harbimizin temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve vatanımız, dinimiz ve bağımsızlığımız uğruna canları pahasına göğsünü düşmana siper eden şehitlerimizi anmak için burada bulunmaktayız.

Şehitlerimiz, ay-yıldızlı şanlı al bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalandığı, ezanların okunduğu, huzurlu bir toplumda, birlik-beraberlik içinde kardeşçe yaşayabilmemiz için canlarını feda ettiler. Vatan ve Millet için yaptıkları fedakârlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar ulvî ve emsalsizdir.

Onlar, Yüce Allah katında ve Milletimizin gönlünde en yüce mertebeye eriştiler. Emanetlerini sonsuza kadar koruyacağız ve yaşatacağız. Şehitlerimizden öğrendiğimiz inanç ve azim sayesinde bayrağımız sonsuza kadar özgürce dalgalanacak, İstiklal Marşımız ebediyen okunacaktır.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız ve kutsal değerlerimiz uğrunda canını feda ederek bu toprakları bizlere vatan yapan kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yaralanmış temiz alnından, uzanmış yatıyor;

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Çelenk Sunma Töreni’ne Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül, Faik Öztrak, Nurten Yontar, İlhami Özcan Aygun, Selcan Hamşıoğlu, Cem Avşar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü, Şehit Aileleri, Gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.