I. Uluslararası Balkan Sempozyumu Gerçekleştirildi

I. Uluslararası Balkan Sempozyumu Gerçekleştirildi

Edirne Valiliği himayelerinde, Trakya Kalkınma Ajansı destekleriyle, Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından I. Uluslararası Balkan Sempozyumu Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Mehmet Kemal Bozay, Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile yerli ve yabancı birçok protokol üyesi katıldı.

Sempozyum, Balkan ülkelerinden 25 ressamın yaklaşık 50 eserinin bulunduğu Balkan Ressamların Fırçalarından Edirne sergisinin açılışı ile başladı. Protokol üyelerinin selamlama ve açılış konuşmalarının ardından öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda Türk Tarih Kurum Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Balkanlar konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Balkanlar ile iş birliğinin güçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Balkanlar coğrafyası, yüzyıllardır çok büyük ve güçlü bir ailedir. Tüm balkan milletleri arasında tarihsel, toplumsal ve kültürel olarak büyük benzerlikler mevcuttur. Bugün hala binlerce soydaşımız farklı balkan ülkelerinde yaşamaktadır. Aileler kendi içlerinde iş birliğini iyi ve doğru yaptığı zaman daha güçlü olur. Bu kapsamda biz de tüm balkan ülkelerimizle her alanda iş birliğimizi daha da güçlendirmek için bugün buradayız. Bu organizasyon bir ilktir, ancak farklı buluşma ve etkinliklerle devamı mutlaka gelecektir.” Dedi.

7 Mart 2024 tarihinde başlayan I. Uluslararası Balkan Sempozyumu, farklı ülke ve şehirlerden gelen akademisyenlerin sunumlarıyla 8 Mart 2024 tarihinde sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.