Proje Okullarımızın Atamaları da MEB ’e Bağlı Diğer Tüm Okullarımız Gibi İlgili Mevzuata Göre Yürütülmelidir

Proje Okullarımızın Atamaları da MEB ’e Bağlı Diğer Tüm Okullarımız Gibi İlgili Mevzuata Göre Yürütülmelidir

 

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Proje okullarına yönetici ve öğretmen görevlendirmelerinde yeni bir yönetmelik çıkarılacak.” şeklindeki açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tekin’in açıklamasının önemli olduğunu kaydeden Kartal, “Hatırlanacağı üzere, geçen yıl bu okullarımızda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin görev süresi ‘yeni düzenleme yapılacağı’ gerekçesiyle uzatılmıştı. Dolayısıyla bu doğrultuda bir yeni bir yönetmelik çıkarılmaması Bakanlığın geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu tutumla çelişecektir.”dedi.

Kartal açıklamasında şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ‘Proje okullarına yönetici ve öğretmen görevlendirmelerinde yeni bir yönetmelik çıkarılacak’ ifadesini önemsiyoruz.

Hatırlanacağı üzere, geçen yıl bu okullarımızda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin görev süresi ‘yeni düzenleme yapılacağı’ gerekçesiyle uzatılmıştı. Dolayısıyla bu doğrultuda bir yeni bir yönetmelik çıkarılmaması Bakanlığın geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu tutumla çelişecektir.

Eğitim çalışanları, proje okullarına yönetici ve öğretmen atamasında yıllardır süre gelen keyfiliğe son verilmesini bekliyor!

Adeta “kafama göre yönetici ve öğretmen atarım” projesine dönüşmüş olan aymazlığa son verilmeli, bu okullarımızın atamaları da MEB ’e bağlı diğer tüm okullarımız gibi ilgili mevzuata göre yürütülmelidir.”dedi.

Cavit Kartal

Türk eğitim-Sen

Tekirdağ Şube Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.