ÇEDES’i İçine Sindiremeyenler İftiralarına Devam Ediyor

ÇEDES’i İçine Sindiremeyenler İftiralarına Devam Ediyor

DİYANET-SEN TEKİRDAĞ ŞUBESİ 29.01.2024 BASIN AÇIKLAMASI

ÇEDES’i İçine Sindiremeyenler İftiralarına Devam Ediyor
“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesini içlerine sindiremeyenler din görevlilerine iftira atmaya, yalan haberlerle Diyaneti ve din görevlilerini karalamaya devam ediyor.
Bazı basın yayın organlarında ÇEDES projesi ile imamların okullarda ders verdiği, çocuklara cami temizletildiği gibi manipülatif haberlerin yer alması maalesef sosyal medyada bu tür haberler üzerinden din görevlilerimize ve diyanet işleri başkanlığımıza hakaret, aşağılama ve küfür olaylarının artmasına neden olmaktadır. CEDES protokolünde moral ve motivasyon artırıcı rehberlik hizmetleri, sinema, gezi, kamp, kültürel ve sportif organizasyonlar, söyleşiler gibi etkinliklere yer veriliyor. Ayrıca adab-ı muaşeret (terbiye ve görgü) kuralları, Peygamberimiz’in (A.S.M) hayatından kesitler, hasta ziyaretleri, milli ve manevi değerler gibi eğitimler de yer alıyor.
MEB Din Öğretimi ve Temel Eğitim Genel Müdürlükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi işbirliği protokolü kapsamında ilgili kurumlardan temsilciler belirlenmiştir. Protokolde okul müdürlüklerince uygun görülen ders saatlerinde il ve ilçe müftülüklerinin belirleyeceği üst düzey görevlilerin ‘Değerler Eğitimi’ vermesine imkân sağlamak veya bu derslerin saatlerinin bir kısmında konuşma yapmalarına kolaylık sağlamak’ ifadesi var. Bu çerçevede, velilerden ve öğrencilerden gelen talep üzerine ilahiyat fakültesi mezunu ve üst düzey pedagojik eğitim alan kişiler, okul müdürünün uygun göreceği saatte ve öğretmenlerin eşliğinde öğrencilerle görüşebiliyor. Bu görüşmeler okul tarafından düzenlenen seminerler şeklinde olup, gelen kişiler konuşma yapıyor.
Yapılan protokol ortadayken bazı basın yayın organlarından bu tür etkinliklerde ısrarla yalan haber yapması milli ve manevi değerlerimize düşmanlıktan başka bir şey değildir. İftira haberleri referans alarak din görevlilerimize yapılan hakaret ve küfürler ise kesinlikle kabul edilemez. Küfür ve hareket edenler hakkında yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Dinle ilgili her ne olursa içeriğini bilmeden yada yasıtlı olarak konuyu Diyanet’i ve din görevlilerini karalama kampanyasına dönüştüren bu zihniyet manipülatif haberlerle ÇEDES projesinin uygulanmasına engel olma derdindedir. Diyanet’e ve din görevlilerine saldırı dilini alışkanlık haline getiren bu zihniyet bilmeli ki bu millet milli manevi değerlerine de Diyanetine de şimdiye kadar sahip çıktı şimdiden sonra da sahip çıkmaya devam edecektir.

Adem YARYIKAN
Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.