SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIM EVİMİZ KARACAKILAVUZDA AÇILDI

SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIM EVİMİZ KARACAKILAVUZDA AÇILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan; SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIM EVİMİZ sevimli dostlarımızın daha sağlıklı ve daha güvenli yaşamlarını sürdürmeleri için tasarlanmış 2270 M2 kapasitesine sahip bir tesistir. Toplamda 18.800 m2 alan üzerine kurulmuş ve 250 hayvan kapasitesine sahip tesistir.
Tesisimizin Ana Bileşenlerini idari Bina, Klinik Birimi, Kedi ve Köpekler için tasarlanma Yaşam alanları, Karantina Birimi, Isı ve Su Merkezi, Güvenlik Birimi oluşturmaktadır.

Cerrahı yöntemlerle kısırlaştırma işlemleri Bakımevinde bulunan ve sahiplendirme için uygun olan hayvanların sahiplendirilecek bir ortam oluşturulması, Güçten düşmüş ve bakıma muhtaç hayvanların bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi Yasaklanmış ve el konulmuş hayvanların barınabileceği bir ortam oluşturulması
Sosyal sorumluluk projelerinin yürütülmesi planlanan temel unsurlardır.

Hekimlerimiz, Tekniker personelimiz, Bakım Bölümü Personelimiz için tasarlanmış İdari ve Kılinik Bölümler, Personel Hazırlık Odalarımız, Bilgi İşlem ünitemiz, Muayene odalarımız, Laboratuvarımız, Röntgen ve Ultrason cihazlarımızla görüntüleme birimimiz, 2 Ameliyathanemiz, Yoğun Bakım ünitelerimiz, Eczanemiz, otoklav ünitemiz ile toplantı odamızın bulunduğu yerleşkemiz son teknolojik imkanlar kullanılarak en iyi şekilde hizmet etmek için inşa edilmiştir.

Köpek bakım alanımızda Köpek Bakım Alanları içerisinde; toplam 66 adet kapalı ve açık alan içeren kafes, mama deposu, Köpek Yaşam Alanları içerisinde ise; kapalı alanda toplam 40 adet kulübe ve hayvanların serbest dolaşabilecekleri çit sistemiyle birbirinden ayrılmış açık alan bulunmaktadır.

Kedi Bakım Alanı içerisinde; ana bakım alanı, müşahede odası ve ameliyat sonrası bakım odası v kediler için özel tasarlanmış kapalı alan ve çevrili açık alan bulunmaktadır.

Karantina birimimiz; sevimli dostlarımız için tasarlanmış alanlar ile aynı zamanda hekim odası, de alanı ve morg ünitesi içermektedir.

Isı ve su ünitemiz birbirinden ayrı depo ve kazan bölümünden oluşmaktadır.
Tesisimizde toplamda 33 personel ile hizmet verilecektir. Bu kapsamda Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı 8 Veteriner Hekimimiz 4 Veteriner Yardımcı Teknikerimiz, 15 bakım personeli, 3 $ 3 Yardımcı Hizmet Personeli ve 3 Araç ile faaliyet yürütülmesi planlanmıştır.

Böyle bir tesisi şehrimize kazandıran Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve projede emeği Etüd Proje, Park bahçeler, Fen İşleri Dairelerimize, TESKİ’ye Veteriner İşleri Şubemizin değerli pers ve bize yorumlarıyla, katkılarıyla destek olan herkese teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.