BAŞKAN YÜKSEL ÇOK AMA ÇOK HIZLI BAŞLADI

BAŞKAN YÜKSEL ÇOK AMA ÇOK HIZLI BAŞLADI

Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel Des Otelde düzenlediği kahvaltıda Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ve diğer ilçelerde bulunan basın mensuplarıyla buluştu.

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş ,Ak Parti İl Başkanı Ali Gümüş, MHP İl Başkanı Süleyman Fethi şirin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ve partililerin yanısıra Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda açıklama yapan Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel 11 ilçeye gönül belediyeciliğini yaşatacaklarını yineleyerek Tekirdağ’ın 1 gün değil 1 saat bile kaybedecek zamanı yok “dedi.

Yüksel seçildiklerin takdirde daire başkanlarının da Tekirdağ’ı iyi bilen Tekirdağ’da yaşayan insanlardan seçileceğini dile getirdi.
“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ BURAM BURAM HİSSEDİLECEK”
Tekirdağ halkının 1 Nisan’dan itibaren gönül belediyeciliğini buram buram hissedeceğini vurgulayan Yüksel, “Sosyal belediyecilik anlamında Büyükşehir Belediyesi çocukların, gençlerin, yaşlıların büyüklerimizin, dar gelirli vatandaşlarımızın gönlünce vakit geçireceği alanlar yapacak” dedi.

KADİR ALBAYRAK’A GÖNDERME YAPTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a da gönderme yapan Yüksel, “O kadar büyük bir bütçesi olan büyükşehrin çok geriden geldiğine herkes şahit oluyor. Büyükşehir için yarışın farkındasınız. Çok başarılı bir büyükşehir belediye başkanı olsa karşısında bu kadar rakip olmazdı. Vatandaşımız da bunun farkında” diye konuştu.

Yüksel, seçilmesi durumunda turizm alanında basınla birlikte önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

TESKİ’YLE İLGİLİ HERKES SORUN YAŞADI

TESKİ’nin alt yapısıyla ilgili sıkıntı yaşamayan tek bir ilçe bulunmadığını aktaran Yüksel, şunları kaydetti:
“CHP’li olsun AK Parti’li olsun, Çorlu olsun Süleymanpaşa olsun hepsi sorun yaşadı. Su faturalarıyla ilgili çok güzel vaatlerimiz olacak. Su faturalarının çok yüksek olmasının en büyük sebebi sondajla su altı suyunun pompalanmasından kaynaklı maliyetten geliyor. Nasılsa millet ses çıkarmıyor, yüklenin su faturalarına. Ama 1 Nisan’dan itibaren öyle faturalar gelecek ki şok olacaksınız. Biz neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz.”

“TÜRKÜYLE KÜRDÜYLE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Tekirdağ’da Türkiye’nin birçok yerinden gelmiş insanların yaşadığına işaret eden Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

“Bizi bugüne kadar bölmek parçalamak isteyen birçok söylem ve insanlarla karşılaştık. Tekirdağ bunu kabul etmiyor. Bugün burada herkes böyle düşünüyor. Biz birlikte güçlüyüz. Kürdüylü, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu bütünlüğü Tekirdağ’da çok daha güzel yerlere taşımamız gerekiyor. Lütfen bize güvenin, söz verdiysek yaparız.”

Yüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine, “Büyükşehir Belediye Başkanı olursan ben de senin arkanda olacağım” dediğini aktararak, “Ben de söz verdim. Allah nasip ederse ben de bu seçimi kazanacağım. Tekirdağ’da yaşayan hemşehrilerim için çok güzel hizmetler getireceğim. Sizin desteğinizle” dedim. O da bana ‘Sen kazan yanıma gel yeter’ dedi. O yüzden öyle küçük projelerle işte ‘Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük yatırımları düğün salonları değil arkadaşlar. Gerçek projeler. Neden bu şehirde hafif raylı sistemler konuşumasın. Neden bu milletin cebinden belki hiç para çıkmadan kentsel dönüşümler yapılmasın, neden Uzak Doğu’dan turistlerin geldiği bir kent olmasın. Neden yatırım yapılan bir kent olmasın”

Yüksel, 1 Nisan’dan itibaren alt yapısı olmayan yerlerden vidanjör parası almayacaklarını ifade ederek, “Alt yapısı olmayan yerlerde atıklarını vidanjörle götüren vatandaşlardan Büyükşehir Belediyesi tarafından vidanjör parası alınmayacak. Büyükşehir önce görevini yapacak sonra parasını isteyecek” dedi.

“İŞTEN ÇIKARMA OLMAYACAK”

Yüksel, seçilmesi durumunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde işten çıkarma yaşanmayacağını kaydetti.

11 ilçeye de eşit hizmet götüreceğini vurgulayan Yüksel, “Kadir Başkan sadece bize değil kimseye hizmet götürmedi. Çorlu’ya da götürmedi” ifadelerini kullandı.

İşi bilerek belediye başkanlığı görevine gelmesinin kendisine avantaj sağlayacağını aktaran Yüksel, “Biz hemen 1 Nisan sabahı işe başlayabileceğiz. Başka bir görevden geldiğiniz zaman zorlanıyorsunuz. Tekirdağ’ın bir gün bir dakika bile kaybedecek vakti yok. Çünkü ne zaman depremle karşı karşıya kalacağımız belli değil” değerlendirmesinde bulundu.

ÇEVREYİ KİRLETENLE MÜCADELE

Yüksel, bir gazetecinin Ergene Nehri’ndeki kirlilikle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:
“Biz fabrikaları kapatma taraftarı değiliz. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Ama ısrarla benim milletimi zehirleme noktasında adım atmaktan geri durmayana biz de gereğini yapmaktan geri durmayacağız.”

Yüksel seçimden sonra diğer partilerden seçilen belediye başkanlarıyla da hizmet için birlikte çalışacağını sözlerine ekledi.

Programda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, AK Parti ve MHP’nin bazı ilçe başkanları ve partililer katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.