MESLEK DANIŞMANLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

MESLEK DANIŞMANLARI  ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

 

 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Meslek danışmanları; öğrencilere, gençlere, velilere ve rehber öğretmenlere yönelik meslek seçimi ve meslekîrehberlik faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor.İl Müdürlüğümüzde görevli Meslek Danışmanımız Serpil YÜCEL tarafından Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine sunumlar gerçekleştirildi.

 

Meslek Danışmanlığı hizmetlerimiz ile öğrencilere; yetenek, ilgi, kişilik özellikleri, beklentileri ve fiziksel özelliklerini keşfetmelerine, mesleklerle ilgili bilgilere ulaşmalarına, eğitim kurumları hakkında bilgilenmelerine, edindiği bilgileri değerlendirmelerini sağlayarak doğru karar vermelerine yardımcı olunmaktadır.

 

Meslek danışmanları, öğrencilerin meslek tercihinde, yapabileceği ve en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı işi/mesleği seçmesi için yol göstermektedir. Çalışma yöntemleri bireysel veya grup görüşmeleri şeklinde gerçekleşmektedir.

 

Meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda; meslek ve meslek seçiminin önemi, doğru meslek seçiminin nasıl yapılacağı, mesleki yönelim test bataryasının önemi, geleceğin meslekleri vb. gibi konular hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

 

Öğrencilerimiz, İl Müdürlüğümüze gelerek Meslek Danışmanlığı hizmetimizden faydalanabilir, İŞKUR Mesleki Yönelim Test Bataryası ile kendi istek ve becerilerine göre meslek seçimlerine yön verebilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.