İl Müftülüğü Engellilerle İftar Sofrasında Buluştu

İl Müftülüğü Engellilerle İftar Sofrasında Buluştu

Tekirdağ İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonunda “2023 Ramazan ve Zekât İyilik Buluşmaları” kapsamında Tekirdağ Dini ihtisas Merkezi Müdürü ve Öğretim Görevlilerinin katılımıyla, Engelli vatandaşlarla iftar verildi.

İftar programı, Hasan Sezai Tasavvuf Musikisi Araştırma Derneğinin konseriyle başladı. Tekirdağ Süleymanpaşa Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkan Yardımcısı Necmi Özgül, Selamlama konuşması yaparak ‘Programı düzenleyen İl Müftülüğüne ve Katılan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşması için sahneye gelen Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök ‘‘Yüce Rabbimize hamd-ü Senalar olsun, Gül kokulu Peygamberimiz (sav)’e salât ve selam olsun. Gönül soframıza hoş geldiniz hepiniz onur konuğumuzsunuz katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor ve tekrar sizlerle buluşmayı Rabbimden niyaz ediyorum.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından sahneye çıkan, Diyanet Akademi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş ‘‘Buraya icabet ederek bizleri sevindiren dualarında bizi eksik etmeyen siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum, Öyle bir ayın içinde bulunuyoruz ki, Efendimiz (sav) bu ayda Peygamber oldu, Kur’an-ı Kerim bu ayda nazil oldu. Bu ayda zekât vermenin sadaka vermenin ve herşeyin sevabının kat kat verildiği, her şeyin zirve yaptığı bir aydayız. Rabbimizin Hikmeti yaptığı ve yarattığı her şeyi en güzel yapmaktır. Biz kulların hikmeti ise, takva üzere yaşamak, feraset sahibi olmak, hikmetli olmaktır. Bu ramazan ayında Kurana biraz daha fazla yönelmek bizim vazifemizdir. Kardeşlerimizle biraz daha fazla ilgilenmek biz insanların hikmetidir’’ diyerek konuşmasını tamamladı.
Program, Tekirdağ Dini ihtisas Merkezi Müdürü Abdullah Aslan’ın yaptığı iftar duasıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.