Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kariyer Fuarı ‘Rektörler Buluşması’ Oturumunda Konuştu

Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kariyer Fuarı ‘Rektörler Buluşması’ Oturumunda Konuştu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, 27.12.2023 tarihinde kapılarını açan ‘Trakya Kariyer Fuarı’nın “Bölgede Üniversitelerin rolü nedir; istihdamda ve kalkınmada rolü nedir?” sorularının yanıtlarının konuşulduğu ‘Rektörler Buluşması’ başlıklı oturumuna katılarak bir konuşmada bulundu.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin de 2022’de ev sahipliği yaptığı Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından biri olan ve önde gelen firmalar ve kurumlarla öğrencileri buluşturan ‘Trakya Kariyer Fuarı’ bu yıl Edirne’de gerçekleşiyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) himayelerinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve diğer üye üniversiteler Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile bu üniversitelerin bulunduğu illerin Valilikleri iş birliğiyle gerçekleştirilen Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı sabahki açılış oturumuyla başladı. Yoğun katılımın olduğu fuarın açılış oturumuna Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY da katılarak fuarın önemini vurgulayan ve uluslararası ölçekte çalışan ‘Yetenek Kapısı’ platformunu tanıtan bir konuşma gerçekleştirdi.

Trakya Kariyer Fuarı’nın 3. oturumu olan ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’nun moderatörlüğündeki ‘Rektörler Buluşması’ oturumunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt ERENOĞLU, Kırklareli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nurettin AKA ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail BOZ konuşmacı olarak yer aldı.

‘Rektörler Buluşması’nın ilk konuşmacısı olan Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN oturumda  “Trakya Kariyer Fuarı – İstihdam ve Kariyerde Üniversitelerin Rolü” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi ve “İnşallah, burada gerçekleştirdiğimiz bu büyük fuar Bölgemize, Vatanımıza ve Ülkemize hayrlara vesile olur. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

“Yetenek Her Yerde” sloganıyla Türkiye çapında ülkenin önde gelen kurum, kuruluş ve firmaları ile kariyer basamaklarının başında olan öğrencileri, mezunları ve vatandaşları bir araya getiren ‘Trakya kariyer Fuarı’ 27-28 Aralık 2023 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yüzlerce kurum ve on binlerce genci buluşturuyor. 2 gün boyunca sürecek olan ‘Trakya Kariyer Fuarı’ 28 Aralık 2023 tarihinde sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.