Ecz. Zafer İlgün Malkara Belediye Başkanı Aday Adaylığını Açıkladı.

Ecz. Zafer İlgün Malkara Belediye Başkanı Aday Adaylığını Açıkladı.

Ecz. Zafer İlgün; “MALKARA’NIN GELİŞİMİ İÇİN AKADEMİK DANIŞMA KURULUMLA GELİYORUZ” dedi. Malkara Belediye Başkanı Aday Adaylığını Açıkladı.

Malkara’nın köklü ailelerinden Ecz. Zafer İlgün, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını ilan etti. Başkan Adayı İlgün; İlçemiz Malkara’nın sorunlarına farklı bir bakış açısıyla çözüm üretecek, benimle çalışacak akademik danışma kurulumla birlikte akıl ve bilim ile yönetebilmek için Malkara Belediye Başkanlığı görevine talibim. MALKARA’NIN GELİŞİMİ İÇİN GELİYORUZ” dedi.
Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Malkara Belediye Başkanı Aday Adaylığını ilan eden Ecz. Zafer İlgün, aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.
CHP Malkara İlçe Başkanlığı’nda 06 Aralık 2023 Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısına; CHP Malkara Belediye Başkanı Aday Adayı Ecz. Zafer İlgün ile ailesi, dost ve sevenleri, CHP Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun ve İlçe Yönetimi, CHP Malkara Kadın ve Gençlik Kolları, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, DP İlçe Başkanı Efrahim Çelik, Malkara Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan, Malkara Kahveciler Odası Başkanı Osman Alcan, Malkara Ziraat Odası Başkanı Talat Kaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşme, CHP Malkara Belediye Başkan Aday Adayları Mustafa Özer, Nergiz Karaağaçlı Öztürk ve Üzeyir Işık, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, CHP’ye gönül veren çok sayıda partili ve vatandaş ile basın mensupları katıldı.
İSMAİL UZUN: ZAFER İLGÜN’E PARTİM ADINA HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİMİ SUNUYORUM
Düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan CHP Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun; Belediye Başkanım, Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli başkanları ve yöneticileri, CHP İlçe Yönetim Kurulu arkadaşlarım, eski ilçe başkanlarım, değerli Malkaralılar, Muhtarlarımız, Cumhuriyet Halk Partililer yol arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz. Bugün eski belediye başkanımız Metin İlgün’ün oğlu Zafer İlgün’ün aday adaylığı açıklaması için bir araya geldik. Metin İlgün’ü rahmetle anıyorum. Zafer İlgün’e partim adına hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Çıktığı hizmet yolunda başarılar diliyorum” dedi.
ARDINDAN MALKARA BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYLIĞI KONUŞMASINI YAPAN ZAFER İLGÜN İSE KONUŞMASINDA ŞU İFADELERİ KAYDETTİ:
Kısaca kendimi tanıtmak istiyorum.1966 doğumluyum. İlkokulu 2 yıl Hacıilbey, 3 sene Hüseyin Köse İlkokulunda bitirdim. Sırasıyla Malkara Ortaokulu, Malkara Lisesini bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldum. Lise yıllarında Malkara’da amatör olarak futbol, basketbol, voleybol oynadım. Üniversite yıllarımda Ortanın solu, Sosyal Demokrasi Platformlarında çalıştım. Malkara Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesiyim. Malkaraspor’un üçüncü ligde mücadele ettiği 1990’lı yıllarda yöneticilik görevinde bulundum. Ayrıca, Malkara Türk Sanat Müziği korolarında koro ve soloda ilçe müzik hayatına katkıda bulundum. Yedek subaylığımı 207. dönem 16 ay Asteğmen olarak yaparken, gıdalar ve dengeli beslenme konularında bilgilerimden dolayı 15. Kolordu Gıda Muayene Komisyon Başkanlığına getirildim. Evliyim. Eşim Doktor Nüget İlgün Balabancık Sağlık Ocağının ilk doktorudur. 4 yıl Balabancık.1 yıl Malkara Devlet Hastanesi acil servis, 1 yıl Malkara 2 Nolu Sağlık Ocağında görev yapmış, Tekirdağ Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak hizmetine devam etmiştir. Halen Toprak Mikrobiyotası Uzmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 28 ve 19 yaşlarında iki erkek evladım var.
Babam rahmetli Metin İlgün 1977-1980 Malkara Belediye Başkanıdır.12 Eylül müdahalesi ile görevini tamamlayamamıştır. Şimdi sizleri biraz Malkara Tarihine götüreceğim. Yıl 1943. Hasan Şemi Ergin isminde bir savcı Malkara’ya atanır. 2 yıl görev yapar, Malkara’dan ayrılır. Çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılır. Siyasete atılır. Önce milletvekili sonra Milli Savunma Bakanı olur. Bakanlığı sırasında Trakya’da bir askeri birlik kurulma fikri gündeme gelir. Ben Malkara’da görev yaptım, Malkara’yı sevdim, bu askeri birliği Malkara’ya kuralım der. Fikir kabul görür ve bu konu Malkara’nın yerel yöneticilerine iletilir. Fakat dikkate alınmaz, ilgilenilmez ve 4. Tümen Keşan’a gider. Yine yakın geçmişimizde bazı önemli Tekstil Firmaları Malkara’ya yatırım yapma kararı alırlar. Malkara bir Tekstil şehri olacaktır. Çeşitli yerel nedenlerle bu istek gerçekleşmez. İşte ben bu yatırımları Malkara’ya kazandırmak için aday adayıyım.
Gençler geleceğimizdir deriz ama gençlerimizin ilçe dışına çıkmasına bir türlü engel olamayız. İlçemize sanayi yatırımlarını çekmek zorundayız. İlçemizi bekleyen bir tehlike var.53.000 olan nüfusumuz şu an 50.000’in biraz üstünde. Eğer 50.000’in altına düşerse İller Bankasından gelecek maddi yardımda azalacak. Köy gençleri, Malkaralı gençler sizleri Malkara’da tutmak, iş imkanları sağlamak benim şahsi meselemdir.
İlkokulda, ortaokulda okurken Hal binalarında gençlik berberi Osman Özger’e traş olurdum. Aradan 50 yıl geçmiş Hal binaları aynı. Kolonları çatlamış, duvarları dökülmüş. Baktıkça üzülüyorum. Hal binalarını Malkara’mıza yakışır bir hale getirmek için aday adayıyım.
Malkara’da bir park sorunu var. Arabayla ilçe merkezine çıkıyoruz. 10 dakika park yeri arıyoruz. Kapalı bir park yeri için en uygun yer Belediye parkının alt tarafı. İki katlı en az 100 araçlık bir otopark için şimdiden gereken çalışmaları yapıyorum.
Malkara’da park sorununu çözmek için aday adayıyım.
Malkara’da iki önemli yer çözüm bekliyor.
1-Eski Otogar
2-Eski Sanayi
Nasıl ilçemize daha faydalı hale getiririm diye uzmanlar nezaretinde çalışıyorum.
Bizim 6 okumuzdan biri Halkçılık.
Bu yerleri tekrar halkımıza kazandırmak için aday adayıyım.
6 -Şubat Kahramanmaraş depreminde Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde Sahra eczanesinde gönüllü eczacı olarak çalıştım. Maalesef deprem öldürmüyor, binalar öldürüyor. 1912 Şarköy – Mürefte depremi 7.4 şiddetindeydi. Yakın bir zamanda Şarköy’den geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı kırılabilir. Malkara tehlike çemberinde. Jeoloji Mühendisleri ve Jeofizik Mühendisleriyle beraber ilçemizi güvenli hale getirmek için aday adayıyım.
Malkara’da iki tane kilise var. Biri Bademlik cami altında öbürü Halk Eğitim arkasında. Her iki kilisesinde restore edilip ibadete açılmasıyla ilçemize turistin gelmesi sağlanacak. Böylece bir tarih ve kültür mirasını da değerlendirmiş olacağız.
Malkara’mızı bir kültür ilçesi yapmak için aday adayıyım.
Malkara’da sinema günleri olacak
Malkara’da kitap günleri olacak
Malkara müzik günleri olacak
Malkara felsefe günleri olacak
Malkara tarım günleri olacak
Malkara hayvancılık günleri olacak
Malkara spor günleri olacak
Bu günlerde birçok ünlü ismi ilçemizde konuk edeceğiz.
İlçemizin sorunlarına farklı bir bakış açısıyla çözüm üretecek, benimle çalışacak akademik danışma kurulumu açıklıyorum:
• Birçok resmî ve özel kurumu borçlu yapısından kurtarmış hesap uzmanı, Doğuş Holding CEO ‘su Malkaralı Davut Ustanın oğlu Murat İnan
• Kurumsallaşma, problem çözme, bilimsel tez değerlendirme, Kobi danışmanlığı, saha çalışmaları uzmanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sekreteri, İstatistik Uzmanı Malkaralı Dr. Yüksel Vardar
• Yerel yönetimlerde sağlıkta yapılması gerekenler ve çözümler konusunda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nail Yılmaz
• İlçemizde yetiştirilecek tıbbi bitkilerin kullanılıp değerlendirilmesi konusunda İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eski dekanı, Farmosötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Cevher
• Madde bağımlığı, uyuşturucuyu önleme ve toplumu bilinçlendirmede yaptığı çalışmalarla üst düzey bir bilim adamı olan Üsküdar Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay
• Ekonomik kalkınma modelleri konusunda uzman, uluslararası ticarette önümüzü açacak Sakarya Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş
• Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Tasarım ve Şehir Bölge Planlama Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Beygo
• Çağımızın hastalığı Alzheimer, unutkanlık, demans konularında ilçemize bilgi verecek, bizleri aydınlatacak
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. İsmet Melek
• Kültür, sanat, edebiyat konularında tecrübesiyle ilçemize bir müze kazandırmak için hep yanımızda olacak Heykeltraş Metin Yurdanur
• Gençlik ve Spor ile ilgili konularda deneyimiyle ilçemizde spora çok farklı bir bakış açısı getirecek olan Eski Futbol Federasyon Başkanı Kemal Ulusu
• Basketbol Danışmanı Eski Milli Basketbolcu Tamer Oyguç
• Voleybol Danışmanı Eski Milli Voleybolcu İsmet Kır
• Atletizm Danışmanı Eski Federasyon Başkanları Mehmet Terzi, Mehmet Yurdadön ve maratonda dünyanın en iyilerinden Veli Ballı.
Bizler Milliyetçiliği
Kıbrıs’ın topraklarına
Anadolu’nun Haş Haş tarlalarına
Egenin deniz yataklarına yazmış bir partiyiz
Ben de Malkara’da Milliyetçiliği Buğday ve Ayçiçek tarlalarına
Arı kovanlarına
Elmalının ıhlamur ağaçlarına
Pişman göletine
Kadıköy barajına yazacağım.
Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum
Yaşasın Sosyal Demokrasi
Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından CHP Malkara Belediye Başkanı Aday Adayı Ecz. Zafer İlgün, tebrik ve başarı dileklerini kabul ederek CHP İlçe Başkanlığında partililerle bir süre sohbet etti ve adaylık dosyasını CHP Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun’a “MALKARA’NIN GELİŞİMİ İÇİN GELİYORUZ” diyerek alkışlar eşliğinde takdim etti. Günün anısına fotoğraflar çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.