Tıp Fakültesi 16. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

Tıp Fakültesi 16. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi “16. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

Tekirdağ NKÜ Stadyumundaki törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Prof. Dr. Murat TAŞAN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Tıp Fakültesi Akademisyenleri ile öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN törenin açılış konuşmasına Gazze’de yaşanan insanlık dramını kınayıp, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize başsağlığı dileyerek başladı.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasının devamında, Üniversitemizin ilerleyen teknolojisiyle beraber bölgemizin yenilikçi dönüşümünde ana figürlerden biri olduğuna dikkat çekerek, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Türkiye’de tüm Tıp Fakülteleri arasında akredite olan 34 Tıp fakültesinden biri olmuştur. Yine Tıp Fakültemiz ve Üniversitemiz, diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanacak 40 Üniversiteden biridir. 2024 QS Avrupa Üniversite Sıralaması’nda Türkiye’den 72 üniversitenin değerlendirmeye girebildiği listede, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Bölgesi’nden sıralamaya girebilen tek Üniversite olarak büyük bir başarıya daha imza atmıştır. Üniversitemiz tüm gayretlerin sonucunda, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştır” dedi.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin çok kutsal ve ulvî bir mesleği icra edeceklerine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, “Vatanınızı ve milletinizi sevin! Hepimizin canla, başla Ülkemizin geleceği ve bekası için çalışmamız gerektiğini asla unutmayın” diyerek öğrencilere akademik hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in ardından konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ise ‘Beyaz Önlük’ giyme töreninin hekimlik yolculuğunun ilk adımı olduğunu belirterek, “Beyaz önlük; hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın,  aydınlığın, asaletin, saflığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür” dedi.

“Tekirdağ NKÜ Tıp Fakültesi olarak hedefimiz, öncelikle bölgemizde ve ülkemizde eğitim öğretim ve bilimsel açıdan tanınır, seçkin ve örnek gösterilecek bir eğitim kurumu olmaktır. Fakültemizde verilen eğitim, sağlık ve araştırma hizmetlerini, üniversitemizin ve ilimizin topluma açılan vitrini olarak görmekteyiz. Bu bağlamda fakültemizi değerli Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Hocamızın destekleriyle fiziksel ve akademik olarak geliştirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuşan Dekan Prof. Dr. GÜLTEKİN; sözlerini “Hepinizi tekrar tebrik ediyor, başarılar ve iyi bir gelecek diliyorum” diyerek noktaladı.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Fakülte tercihinde ilk üçe giren öğrencilere, Tekirdağ NKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerini temsilen beyaz önlüklerini giydirdi.

Tören, Tıp Fakültesi öğrencilerinin “Hekimlik Andı”nı okumalarıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.